LIVE TEXT Ziua 478 de război în Ucraina. Au fost deportați ilegal în Rusia 150 de copii din Luhansk

Autor: Lavinia Medrea

Au fost deportați ilegal în Rusia 150 de copii din Luhansk

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Centrul Național de Rezistență spune că aproape 20.000 de copii în total au fost duși în Rusia de pe teritoriul ocupat al Ucrainei.

Ucraina afirmă că 150 de copii au fost deportați ilegal din Luhansk în Rusia

UPDATE:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Ucraina afirmă că 150 de copii au fost deportați ilegal din regiunea ocupată Luhansk în Rusia.
  • Centrul Național de Rezistență al Ucrainei a declarat că cei mici au fost duși din districtul Starobilsk din Luhansk pe 8 iunie în două centre din districtul Prikuban din republica rusă Karachay-Cherkess.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 477 de război în Ucraina. Kryvyi Rih a fost lovit de rachete de croazieră rusești. Odesa este vizată din nou drept țintă de atac

  • Acesta a declarat că 19.393 de copii au fost transferați ilegal până în prezent în Rusia din teritoriile ocupate ale Ucrainei, citându-l pe președintele Volodimir Zelenski.
  • Curtea penală internațională a emis în martie un mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, pentru că a supervizat răpirea copiilor ucraineni.
  • La acordarea cererii de mandat de către procurorul CPI, un grup de judecători a fost de acord că există „motive rezonabile”  pentru a crede că Putin și comisarul său pentru drepturile copilului, Maria Alekseyevna Lvova-Belova, poartă responsabilitatea pentru „deportarea ilegală” a copiilor ucraineni.
  • Joi, Centrul Național de Rezistență a declarat că se așteaptă ca 750 de copii din Luhansk să ajungă în această lună în cele două centre din Karachay-Cherkess.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 476 de război în Ucraina. Trei persoane au decedat și minim 13 au fost rănite în urma atacului cu rachete de la Odesa. Șeful AIEA urmează să evalueze cât de sigură este centrala nucleară Zaporojie

  • De asemenea, a declarat că în teritoriile ocupate temporar de Ucraina se efectuează „așa-numitele examinări medicale”  ale copiilor.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.