LIVE UPDATE A treia zi de război în Ucraina. Rusia și Ucraina din nou la negocieri în acest moment

Author: Alice Popescu
Actualizat: 26 nov 2022, 00:00

Un oficial militar NATO dezvaluie o noua runda de negocieri intre Rusia si Ucraina

Ce se întâmplă în a treia zi de război din Ucraina: Rusia incearca sa puna stapanire pe capitala Ucrainei, miza fiind schimbarea administratiei.

UPDATE 22:00- a treia zi de razboi: Rusia bate pasul pe loc cu invazia in Ucraina. Noi negocieri au loc in acest moment, potrivit cnn.com

Un oficial militar NATO dezvaluie faptul ca Rusia si-a mai domolit invazia in Ucraina pentru o noua runda de negocieri. Au probleme, a mai explicat oficialul NATO. Nu mai au combustibil, sunt nevoiti sa inainteze cu greu si moralul este evident o problema.

Citeste si: LIVE UPDATE A patra zi de razboi în Ucraina: Catastrofă ecologică în sudul Kievului. Explozii puternice la marginea orașului. Bombaramente în Harkov

Sambata dimineata, Ministrul de Aparere rus a declarat ca trupele au fost nevoite sa isi opreasca ofensiva in toate directiile dupa ce o runda de negocieri a avut loc cu guvernul ucrainian, insa dupa cateva ore, minstrul a declarat ca i s-a ordonat sa continue dupa ce Ucraina a abandonat negocierile.

UPDATE 19:30- a treia zi de război: Germania a aprobat trimiterea de armament către Ucraina 

Citeste si: LIVE UPDATE Arma de care toată lumea se temea a ajuns în Ucraina! Descoperirea făcută de corespondenții de război CNN

Pana de curand, Guvernul de la Berlin blocase transferul oricărui tip de armament letal fabricat în Germania către Ucraina.

Potrivit Deutsche Welle, Cancelarul Olaf Scholz a aprobat cererea olandeză de a transfera 400 de aruncătoare de grenade anti-tanc de tip Panzerfaust 3 către Ucraina.

UPDATE 18:30- a treia zi de război: Un oficial din Turcia afirmă că deocamdata nu s-a luat o decizie legată de închiderea strâmtorilor 

Dupa ce Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a afirmat că Turcia va bloca accesul navelor militare rusești spre Marea Neagră, un oficial turc a sustinut ca inca nu s-a luat o astfel de decizie cu privire la blocarea accesului navelor rusesti in

Marea Neagra.

UPDATE 17:00- a treia zi de război: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat astăzi că Turcia a interzis intrarea navelor de război rusești în Marea Neagră

Președintele Zelenski a transmis astăzi că Turcia a interzis pătrunderea navelor de război ale armatei rusești în Marea Neagră. Însă oficialii din Rusia au declarat că nu au fost înștiințați în mod oficial despre blocarea accesului navelor rusesti în Marea Neagră.

„Îi mulțumesc prietenului meu, președintele Turciei, R.T. Erdogan, și poporului turc pentru sprijinul lor puternic. Interzicerea trecerii navelor de război ruse în Marea Neagră și ajutorul militar și umanitar pentru Ucraina sunt extrem de importante astăzi. Poporul ucrainean nu va uită niciodată asta!”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter, potrivit digi24.ro

UPDATE 16:00- a treia zi de război: România închide spațiul aerian pentru avioanele care apartin companiilor din Rusia

“România tocmai s-a alăturat altor state membre UE și a luat decizia de a interzice companiilor aeriene din Rusia să pătrundă în spațiul nostru aerian. România încurajează toți partenerii și aliații să ia astfel de măsuri, și ne manifestăm în continuare sprijinul pentru Ucraina. Ucraina nu este singură și sancționarea agresiunii Rusiei este necesară”, a transmis Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României, printr-un mesaj pe Twitter.

Potrivit BBC, mai multe state au decis interzicerea companiilor aeriene ruse din spațiul lor aerian. Printre aceste tari se numara: Polonia, Estonia, Bulgaria și Republica Cehă. Chiar si statele baltice Lituania și Letonia au luat aceasta decizie. In cursul zilei de joi, 24 februarie, Guvernul Marii Britanii a interzis companiei aeriene naționale a Rusiei, Aeroflot, să aterizeze pe aeroporturile engleze.

UPDATE 13:00- a treia zi de război: Ucraina cere Crucii Roșii să transporte cadavrele soldaților ruși înapoi în Rusia

Solicităm Comitetului Internațional al Crucii Roșii să ajute la transportarea cadavrelor soldaților ruși înapoi în Federația Rusă. A miilor de cadavre ale ocupanților. Aceasta este o solicitare umanitară și cerem astfel ca trupurile ocupanților să părăsească Ucraina. Rusia trebuie să știe câți soldați zac astăzi pe pământul ucrainean ”, a declarat Irina Vereșciuk, ministrul ucrainean al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

UPDATE 10:52 Ministrul britanic al Apărării: ''Melitopol NU este încă sub controlul rușilor”

James Heappey, ministrul forțelor armate regale spune Rusia nu a reușit să obțină niciun avantaj tactic. El a adăugat că luptele de stradă din Kiev sunt desfășurate de forțele speciale de diversiune aeropurtate, iar nu de armata regulată, care nu a reușit să avanseze în oraș, într-o intervenție la Sky News 

“În mod clar, planul Rusiei este de a lua Kievul, dar realitatea este că ucrainenii l-au zădărnicit cu succes până acum. Este un efort incredibil din partea lor și asta aduce tot felul de complicații pentru Rusia. Vor trebui să înceapă să se gândească la modul în care vor aproviziona trupele, cărora le-a luat mai mult decât au calculat ei să ajungă la Kiev. De asemenea trebuie să găsească o modalitate de a aproviziona și restul trupelor, angajate în lupte serioase în jurul altor orașe ucrainene. Deci, există o provocare pentru Kremlin și aceasta este potențial o oportunitate pentru ucraineni de a riposta și mai bine”.

UPDATE 10:16 Un soldat ucrainean de origine română a fost ucis de trupele ruse în regiunea Odesa.

Bărbatul avea 32 de ani, avea o fetiță de 4 ani, iar în două luni urma să devină tată pentru a doua oară, potrivit antena3.ro

" Românul lupta ca soldat la o unitate de radiolocație din afara Odesei când unitatea a fost lovită de tirul de artilerie rus. S-a aflat printre cele 18 sau 22 de victime, pentru că aici informațiile nu sunt foarte precise.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Printre acestea se află și Andrei Dumbravă, un ucrainean de origine română care era militar la acea unitate din afara Odesei. Anunțul decesului său a fost făcut de familie. Rudele acestuia nu au știut două zile de el. Până la urmă au aflat că se afla printre cei uciși de tirurile de artilerie rusă", a transmis reporterul Antena 3 Vasile Marcu.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a scris, sâmbătă, că oraşul Kiev a supravieţuit încă unui nopţi de atacuri din partea trupelor ruseşti. El afirmă că un bloc din Kiev a fost lovit de rachete.

"Kiev, oraşul nostru splendid şi paşnic, a supravieţuit încă o noapte sub atacurile forţelor terestre ruseşti, a rachetelor. Una dintre acestea a lovit un apartament rezidenţial din Kiev. Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargou pentru petrol, distrugerea economiei acesteia. Opriţi criminalii de război ruşi!", a scris Kuleba pe Twitter.

Potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat victime.( sursa news.ro)

 

LIVE UPDATE a treia zi de razboi în Ucraina. Au loc explozii în mai multe zone ale capitalei ucrainiene Kiev. Un pod este aruncat în aer

Rusii inainteaza in oras in timp ce populatia capitalei s-a a refugiat la metrou. Armata ucraineană a anunţat că a respins un atac al forţelor ruse pe o stradă din Kiev.  "Atacul este respins", a anunţat armata ucraineană, într-un mesaj pe Facebook, în care prezintă o fotografie cu un nor mare de fum ridicându-se în mijlocul unei zone urbane.Potrivit Reuters, este vorba de o bază militară care ar fi fost atacată de forţele ruse. Armata anunţă că "lupte grele" se duc la Vasilkiv, la 30 de kilometri de Kiev, unde ruşii încearcă să aducă paraşutişti.

Citeste si: Decizia de ultimă oră luată de președintele american Joe Biden în ce privește Ucraina în urma convorbirii de 40 de minute cu președintele ucrainean Zelinski

A inceput atacul asupra orasului Kiev. Se dau lupte pentru cucerirea capitalei Ucrainei

Presedintele Ucrainei, Volodemir Zelenski refuza sa paraseaca capitala Ucrainei, ramanad la Kiev si facand apel la populatia Occidentului.

Citeste si: Mesajul tranșant al președintelul Volodemir Zelenski în această dimineață din mijlocul străzii

7:00

Citeste si: Polonia Bulgaria și Cehia, decizia de ultimă oră după atacul Rusiei asupra capitalei Ucrainei, Kiev

Se dau lupte pentru cucerirea Kiev-ului. Se aud focuri de arme. Potrivit unui post TV din Ucraina se dau lupte grele pentru cucerirea orasului Vasilkov. Acum, luptele se dau si pe strazile capitalei Ucrainei. Guvernul a confirmat faptul ca se dau lupte pe strazi si i-a rugat pe rezidenti sa ramana in case sau un adaposturi si sa nu se apropie de geamuri si balcoane.

 

Un jurnalist ucrainean a conformat faptul ca se dau lupte pe strazi. Se aud bubuituri si focuri de arme tot mai aproape de inima capitalei. Intre timp fortele armate ucrainiene au declarat ca au doborat mai multe tinte rusesti in timpul zilei si au infranat trupele inamice de a intra in alte orase.

 

Presedintele Zelenski a refuzat oferta de a fi scos de catre americani din tara

Citeste si: Președintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare în cea mai recentă convorbire cu liderii UE: "Aș putea muri în următoarele 48 de ore"

Armata ucrainiana a doborat un tanc in vestul Kive-ului. Primarul localității Vasilkov, Natalya Balasinovici, a confirmat pentru televiziunea „1+1” că o operațiune de desant aerian are loc lângă oraș. Pe câmp au aterizat o mulțime de parașutiști, care acum luptă din greu cu luptătorii Brigăzii 40 a armatei ucrainene”.

 Presedintele Ucrainei a refuzat sa plece din Kiev. Mai multe surse citate de presa americana spun ca SUA s-au oferit sa il scoata pe Zelenski din tara pentru a nu fi prins si ucis de rusi, insa acesta a refuzat oferta. Zelenski a declarat ca este pregatit sa inceapa negocieri cu Rusia pentru incetarea actiunilor militare.