LIVE UPDATE Ziua 106 de război în Ucraina. Zelenski: Bătălia pentru Severodonețk ar putea să decidă soarta Donbasului

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 09 iun 2022, 12:49

În cea de-a 106 -a zi a războiului, tensiunile continuă. Rușii bombardează mai multe zone din Ucraina.

​Luptele continuă joi, 9 iunie, în Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că bătălia pentru orașul ucrainean Sievierodonetk este cruntă și va determina soarta regiunii Donbas.

Zelenski a declarat în mesajul său că Severodonețk rămâne „epicentrul confruntării din Donbas”. Bătălia foarte acerbă” este probabil una din cele mai dure din acest război, a spus Zelenski, adăugând: „În mare parte, soarta Donbasului nostru se decide acolo chiar acum”.

Guvernatorul militar din Luhansk, Serghii Gaidai, a declarat că forțele ucrainene controlează periferia orașului Severodonețk, dar luptele continuă și nu se poate spune că „rușii controlează complet orașul”. Zona industrială din Severodonețk „est e încă a noastră”. Luptele continuă pe străzi, a spus Gaidai.

Citeste si: Joe Biden vine în Europa la sfârșitul lunii iunie. Președintele american participă la summitul NATO și summitul G7

O înregistrare realizată dintr-o dronă arată cum se văd din aer lansările de rachete asupra pozițiilor rusești de către avioane Suhoi-25 ucrainene.

 

ONU va livra ajutoare umanitare în Ucraina prin intermediul Uber

ONU a găsit o soluție pentru a livra ajutoare umanitare în Ucraina. Mai exact, acestea vor fi livrate prin intermediul Uber.

În acest context, au fost dezvoltate aplicații online speciale, care vor permite coordonarea si expedierea de vehiculele mici autonome, necesare pentru a livra provizii din depozite.

Mulțumită acestei cooperări, au fost livrat deja alimente în Dnepr.

Citeste si: Un bărbat din România, victima războiului din Ucraina. Acesta a decedat la doar 33 de ani

În Ucraina va fi lansat un mecanism de confiscare a proprietăților

Ministrul ucrainean al Justiției, Denis Malyuska, a fost anunțat în cadrul unui telejurnal de informare că în Ucraina va fi lansat un nou mecanism rapid de confiscare a proprietăților politicienilor, oficialilor sau pur si simplu a oamenilor bogați care au devenit colaboratori sau au lucrat direct pentru Rusia sau

sunt oficiali rusi. 

"Un mecanism real care sa permită confiscarea efectiva si legala a activelor cetățenilor, colaboratorilor sau rușilor, ale întreprinderilor rusești care sponsorizează un stat terorist, un stat agresor. A apărut in Ucraina doar recent, in urma cu câteva săptămâni. Iar acum un astfel de mecanism începe sa fie implementat pe scara larga", a spus Malyuska.

Citeste si: Secretarul general al NATO vine în România! Cu ce ocazie vizitează Jens Stoltenberg la noi în țară

"Putin vrea sa intre in istorie alaturi de Stalin si Petru cel Mare"

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timosenko l-a descris pe Vladimir Putin ca fiind "absolut rațional, rece, crud, întunecat". Iulia Timosenko susține că Putin este hotărât sa intre în istoria Rusiei alături de Stalin si Petru cel Mare, dar că există o șansă istorica pentru a-l opri.

"Putin vrea să intre in istorie alături de Stalin si Petru cel Mare. Dar exista o șansă istorica pentru a ucide acest rău", a declarat Iulia Timosenko.

 

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.