LIVE UPDATE Ziua 109 de război în Ucraina. Rușii susțin că Ucraina le cere femeilor să vină pe câmpul de luptă.

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 iun 2022, 18:02

LIVE UPDATE: ziua 109

Sursa: Unsplash

În a 109-a zi de război, câteva dintre principalele orașe ale Ucrainei ar putea să ajungă în mâinile armatei ruse. Zelenski susține că aderarea Ucrainei la UE va aduce beneficii Uniunii Europene.

Rușii susțin că ucrainenii, din cauza faptului că nu mai au suficienți băbați pentru a lupta pe front, le cer femeilor să vină pe câmpul de luptă.

LIVE UPDATE ORA 14:00- Liderul separatit Deni Pușilin, lider pro-rus, nu vrea să ridice condamnarea la moarte a celor doi britanici și a marocanului. Acesta susține că decizia este una „perfect echitabilă”.

Ucraina întâmpină probleme în ceea ce privește exportul de cereale prin România și prin Polonia.

LIVE UPDATE ORA 13:45- Trupele rusești au încercat să arunce în aer conducte de petrol Druzhba din regiunea Bryansk.

Rusia a declarat că armata sa a distrus un depozit în care se aflau arme primite din partea țărilor occidentale și care se afla în zona de Vest a Ucrainei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

LIVE UPDATE ORA 12:30: Ursula von der Leyen susține că Uniunea Europeană trebuie să ia o decizie istorică în ceea ce privește candidatura Ucrainei.

„Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect”, a spus aceasta.

Mai multe explozii au fost înregistrate în Berdiansk, unul dintre orașele ocupate de ruși și mai multe atacuri cu rachete au avut loc în vestul Ucrainei.

„Toate rachetele proveneau din zona Mării Neagră. Un obiectiv militar și unul civil au fost parțial distruse. Nu există morți, însă 22 de persoane au fost rănite și spitalizate”, a declarat guvernatorul din Ternopil, conform Reuters.

LIVE UPDATE ORA 10:30:Armata ucraineană deține controlul asupra uzinei Azot din orașul Severodonețk. Sute de civili se adăpostesc în subsolurile uzinei, conform Reuters.

Un oficial american, ce nu și-a dezvăluit numele, susține că, în următoare săptămâni, armata lui Vladimir Putin ar putea să cucerească întreaga regiune Luhansk și, în doar o săptămână, același lucru s-ar putea întâmpla și cu

orașele Lysychansk și Sievierodonetsk, relatează Washington Post.

Volodimir Zelenski susține că statutul de candidat al Ucrainei în UE urmează să aducă beneficii pentru întreaga Uniune Europeană.

„Faza finală a marelui maraton diplomatic, care urmează să se încheie într-o săptămână şi jumătate, a început astăzi. Şi în acest maraton suntem, de fapt, împreună cu Uniunea Europeană- într-o singură echipă, iar această echipă trebuie să câştige.

Sunt sigur că vom primi, în curând, un răspuns cu privire la statutul de candidat pentru Ucraina. Sunt convins că această decizie poate întări nu doar statul nostru, ci şi întreaga Uniune Europeană”, a spus Zelenski.

LIVE UPDATE ORA 09:00- Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, Emmanuel Macron, președintele Franței, și Mario Draghi, premierul Italiei, vor merge la Kiev, înainte de summitul G7, relatează Reuters.

Alexander Lukașenko, președintele Belarusului, a dat de înțeles că armata sa ar putea lupta pentru partea de vest a Ucrainei, pentru ca zonele respective „să nu fie tăiate de Occident”.