LIVE UPDATE Ziua 111 de război în Ucraina. Zelenski cere arme tot mai multe și anunță că Ucraina nu va ceda un cm din teritoriile sale și va lua înapoi chiar și Crimeea

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 14 mar 2023, 00:10

​Luptele continuă marți, 14 iunie, în Ucraina. Ucrainenii rezistă cu greu în Severodonețk și solicită Occidentului furnizarea de armament.

În cea de-a 111 -a zi a războiului, bombardamentele continuă în Ucraina. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski susține că armata ucraineană va apăra Ucraina și nu va ceda un cm din teritoriile sale.

Citeste si: Cine este tânărul marocan, în vârstă de 21 de ani, condamnat la moarte de către ruși. Prietenii lui susțin că este victima „jocurilor” rusești

Zelenski cere arme tot mai multe și anunță că Ucraina nu va ceda un cm din teritoriile sale și va lua înapoi chiar și Crimeea.

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că o mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată, iar invazia rușilor din sudul Ucrainei a fost oprită.

El le transmite celor din Donbas, luni, 13 iunie, că vor fi eliberați.

”Doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul nostru și în cele din urmă sfârșitul torturii rusești asupra Donbasului ucrainean”.

Citeste si: China amenință cu războiul! "Armata chineză nu va ezita, oricare ar fi prețul"

”Spuneți-le oamenilor din teritoriile ocupate despre Ucraina, că armata ucraineană va veni cu siguranță. Astăzi este cea de-a 110-a zi a apărării noastre.

Inamicul a fost alungat din regiunile Zhytomyr, Kiev, Cernihiv şi Sumy. O mare parte a regiunii Harkov a fost eliberată. În total, peste o mie de așezări au fost eliberate. Invazia ocupanților din sudul Ucrainei a fost oprită. Da, ei încă mai vor să distrugă Mykolaiv, Zaporizhzhia şi oraşele din regiunea Dnipropetrovsk. Au încă suficientă putere pentru a trage din artileria de la Zelenodolsk şi Hulyaipole. Odesa rămâne o țintă pentru flota rusă ”, spune președintele ucrainean, potrivit news.ro

De asemenea, Zelenski arată că zeci de încercări de atac ale armatei ruse au fost deja dejucate chiar acolo, în sud. Și datorită contraofensivei, unele comunități din regiunea Herson au fost deja eliberate.

Potrivit lui Zekenski, ”doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul lor și în cele din urmă sfârșitul torturii rusești asupra Donbasului ucrainean”.

”Astăzi s-a aflat despre moartea unui alt copil, cauzată de bombardamentele rusești- chiar acolo, chiar în Donbas, în regiunea Lugansk. Băiatul s-a născut în 2016. A locuit în Lysychansk, într-o casă obișnuită de pe strada Moskovska. Iată: un băiețel de șase ani de pe strada Moskovska este și, după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federația Rusă...Avem de-a face cu răul absolut. Și nu avem de ales decât să mergem mai departe.

Eliberați întregul nostru teritoriu. Alungați ocupanții din toate regiunile noastre. Și deși acum lățimea frontului nostru este deja de peste 2,5 mii de kilometri, se simte că inițiativa strategică este încă a noastră”, mai spune președintele Zelenski.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 110 de război în Ucraina. Luptele grele continuă la Severodoneţk. Soldaţii ucraineni luptă pentru „fiecare metru”

Zelenski afirmă că ”este nevoie doar de suficiente arme pentru a face acest lucru”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Partenerii o au. În cantități suficiente. Și lucrăm în fiecare zi pentru ca voința politică să ne dea aceste arme să apară ”, spune Volodimir Zelenski, arătând că ”ocupanții țin teritoriul ocupat nu doar într-un blocaj informațional ci o blocada civilizațională”.

”Desigur, ne vom elibera și Crimeea. Steagul Ucrainei va arbora din nou peste Ialta şi Sudak, peste Dzhankoi și Yevpatoriya. Şi fiecare oficial rus care a pus mâna pe pământ prețios în Crimeea să-și amintească: acesta nu este țară în care vor avea pace. Nu există nimeni astăzi care să spună exact cât timp va dura drumul nostru către victorie. Dar marea majoritate a oamenilor de astăzi sunt deja conștienți- aceasta este calea noastră. Așa se va termina acest război. Vom reconstrui tot ce a fost distrus de ocupanți. De la Volnovakha la Chortkiv. Pentru că aceasta este Ucraina. Și este destinul nostru să ne întoarcem și să-l întărim”, afirmă în finalul mesajului Zelenski.

"Bătălia pentru Donbas va rămâne în istorie drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa"

Președintele Ucrainei consideră că bătălia pentru regiunea Donbas, din estul Ucrainei, "va rămâne în istoria militară drept una din cele mai violente bătălii din Europa și pentru Europa".

Mai mult, Zelenski susține că bătălia de la Severodoneţk are un "cost uman înspăimântător".

„Costul uman al acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este chiar înspăimântător ”, a spus Zelenski.

După ce la 1 iunie Zelenski afirmase că armata sa pierde zilnic între 60 și 100 de soldați, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat că în prezent sunt uciși până la 100 de soldați ucraineni și aproape 500 sunt răniți zilnic, potrivit adevărul.ro.

Citeste si: Rusia a început să elibereze pașapoarte cetățenilor din orașele ucrainene ocupate. Primele pașapoarte au fost emise sâmbătă, 11 iunie

 „ Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranță în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, a mai precizat Volodimir Zelenski, relatează Digi24.

Volodimir Zelenski le cere țărilor din Occident să ajute Ucraina cu mai multe arme în acest moment crucial în care trupele ruse controlează cea mai mare parte a Severodoneţkului. 

Oficialii ucraineni au declarat că trei poduri cheie care leagă orașul Severodoneţk de Lisichansk au fost complet distruse, acest lucru făcând evacuarea ucrainenilor imposibilă.

Serhii Haidai, guvernatorul din Lugansk, a mai adăugat și că 70%-80% din oraș este deja ocupat de către forțele armate ruse.  

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.