LIVE UPDATE Ziua 116 de război în Ucraina: Rușii au aruncat în aer un depozit de combustibil din estul Ucrainei

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 19 mar 2023, 00:00

Rușii au aruncat în aer un depozit de combustibil din estul Ucrainei, 11 persoane au fost rănite.

Guverantorul din Lugansk se pregăteşte "de ce este mai rău"

Serghei Gaidai, guvernatorul regiunilor din estul Ucrainei bombardate constant de ruși, spune că se pregătește de ce ste mai rău, notează AFP.

 

Guvernatorul unei regiuni din estul ucrainean bombardat în permanenţă de ruşi, Serghei Gaidai, spune că se pregăteşte de ce este mai rău, potrivit AFP.

"Situaţia este dificilă în oraş şi în întreaga regiune", a spus Serghei Gaidai într-un interviu pentru AFP, căci ruşii  "bombardează poziţiile noastre 24 de ore din 24".

La Lisichansk, se văd semne de pregătiri de luptă de stradă: soldaţi sapă gropi şi pun sârmă ghimpată, iar poliţia plasează vehicule arse de-a lungul străzilor pentru a încetini traficul.

"O vorbă spune: trebuie să te pregăteşti pentru ce e mai rău şi ce e mai bun va veni de la sine. Bineînţeles că trebuie să ne pregătim. Este război, se poate întâmpla orice”, a spus Gaidai.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din Lisichansk, artileria ucraineană trage asupra pozițiilor rusești din Severodoneţk, iar rușii le răspund cu mortiere şi rachete.

 "Uitați-vă cum a rezistat Severodoneţk: puteți vedea că ei (ruşii) nu o controlează complet... Ei nu pot înainta mai repede (şi nici) nu îşi plasează tunurile mari şi tancurile acolo”, explică guvernatorul, potrivit News.ro. Ca şi alţi oficiali ucraineni, el speră că aliații occidentali ai Ucrainei îi vor livra mai multe "arme cu rază lungă de acțiune cât mai curând posibil”. 

Rachetele rusești au distrus un depozit de combustibil în estul Ucrainei

Trei rachete rusești au distrus un depozit de stocare a combustibilului în orașul Novomoskovsk, din estul Ucrainei, a anunțat șeful administrației regionale într-un mesaj online, potrivit Sky News. 

Valentyn Reznichenko a postat pe Twitter o fotografie care descrie ca fiind un incendiu mare la un depozit din Ucraina. Potrivit oficialului ucrainean, 11 persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică.

 

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 115 de de război în Ucraina: ISW: Apărarea ucraineană rămâne “puternică” în jurul orașelor Severodonesțk și Lisichansk