LIVE UPDATE Ziua 125 de război în Ucraina: Zelenski: Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 28 iun 2022, 16:56

În ziua 125 de război în Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac dur la adresa Kremlinului și a precizat că este cea mai mare organizație teroristă din lume.

Schimb de prizonieri între Moscova și Kiev. Ucraina a recuperat 17 oameni

Într-un schimb de prizonieri, 17 ucraineni au fost eliberați din mâinile rușilor, au anunțat marți serviciile de informații ucrainene.

Este vorba de doi ofiţeri, 14 soldaţi şi un civil, potrivit Direcţiei principale de informaţii din cadrul Ministerului Apărării ucrainean. Cinci dintre ei sunt răniţi şi necesită îngrijiri de urgenţă, scrie Agerpres, preluând AFP, potrivit Digi24.

Kremlin: Rusia va încheia ofensiva dacă Ucraina se va preda

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marți că Rusia va pune capăt ofensivei în Ucraina de îndată ce Kievul se va preda. El îndeamnă autoritățile ucrainene să ordone trupelor lor să depună armele.

„Partea ucraineană poate opri totul înainte de sfârșitul zilei de astăzi”, a spus Peskov, potrivit agenției de presă AFP.

„Este necesar doar un ordin ca unitățile naționaliste să depună armele”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Primarul din Mariupol, mesaj emoționant

Oficialul orașului ucrainean a transmis un mesaj emoționant:

„Oamenii cu o vârstă respectabilă erau îngrijiți în Mariupol. Și-au creat condiții ca să aibă o bătrânețe decentă. Însă ocupanții ruși le-au luat acest lucru. În schimb, sunt forțați să supraviețuiască cumva, fără îngrijire medicală de calitate, fără medicamente. Cei mai mulți sunt copii din Al Doilea Război Mondial, pentru care ocupanții ruși au repetat ceva pentru care toată lumea a spus „niciodată din nou”.

Să stea în oraș este periculos pentru sănătatea lor, pentru că ei vor fi primi care vor suferi din cauza infecțiilor”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Citeste si: Jens Stoltenberg anunță mai mulți militari NATO pe flancul estic. „Grupurile de luptă de pe flancul estic vor fi ridicate la nivel de brigadă”

Rusia, cea mai mare organizație teroristă din lume

Volodimir Zelenski a afirmat, după atacul cu rachete asupra mall-ului din Kremenciuk, că “statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume”. ”(...) toată lumea trebuie să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, a menţine contactele cu băncile ruseşti, a plăti taxe şi vamă statului rus înseamnă a da bani teroriştilor”.

“Atacul rusesc de azi asupra unui mall din Kremenciuk este unul dintre cele mai sfidătoare atacuri teroriste în istoria europeană.

Un oraş paşnic, un mall obişnuit, cu femei, copii, civili de rând înăuntru... Înainte să sune alarma aeriană erau circa o mie de oameni. Din fericire, din câte ştim până acum, mulţi dintre ei au reuşit să iasă la timp. Au fost scoşi la timp. Dar înăuntru mai erau oameni: angajaţi, câţiva vizitatori... Doar terorişti complet nebuni, care nu ar trebui să aibă un loc pe pământ, pot ataca cu rachete un astfel de obiectiv. Şi asta nu este o lovitură care nu a nimerit ţinta, ci este o lovitură rusească calculată- exact la acest mall”, a afirmat Zelenski, în discursul transmis luni noapte, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Președintele Moldovei, Maia Sandu, s-a deplasat luni în Ucraina pentru prima dată de la începerea războiului. Maia Sandu: „Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.