LIVE UPDATE Ziua 136 de război în Ucraina. Zelenski a transmis un nou mesaj pentru țările din Uniunea Europeană. Vladimir Putin amenință cu scumpirea gazelor

Autor: Ana Filip
Actualizat: 09 iul 2022, 17:16

În cea de-a 136-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. Putin transmite noi avertismente în privința scumpirii gazelor.

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat de curând frontul din regiunea Dnipropetrovsk, de unde a lansat un nou mesaj către țările Uniunii Europene. Liderul ucrainean speră că toate statele membre UE vor susține în continuare Ucraina în lupta pentru libertate. De asemenea a vizitat și spitalul din orașul Dnipro, capitală regiunii Dnipropetrovsk, pentru a mulțumi medicilor pentru eforturile pe care le depun zilnic. Însă atacurile armatei ruse continuă să lovească multe localități din regiunea Doneţk, în parte estică a Ucrainei.

În cursul zilei de vineri, 8 iulie, cel puțin 25 de localităţi din Donbas au fost țintele atacurilor rusești, potrivit unui raport al Statul Major al armatei din Ucraina. De sâmbăta trecută și până astăzi, circa 35 de civili au fost uciși în regiunea Doneţk, conform unui bilanț realizat de autoritățile locale.

UPDATE ora 14:15: Rusia a bombardat din nou regiunea Donețk, in estul Ucrainei

Rusia a lansat astăzi un nou atac asupra regiunii ucrainene Donețk, potrivit Guvernatorului regiunii, transmite The Guardian.

Pavlo Kirilenko a transmis astăzi ca în orașul Druzhkivka a avut loc un nou atac cu rachete al armatei ruse. El a precizat că au fost afectate mai multe locuri printre care un spital, Palatul Culturii, dar si clădiri rezidențiale și un loc de joacă pentru copii.

În localitatea Slovyansk, o casa a fost doborata, iar proprietarul a fost prins sub dărâmături. Kyrylenko a mai declarat că la scurt timp de la momentul atacului rusesc mai multi salvatori au plecat la fața locului.

UPDATE ora 09:00: Președintele Zelenski, un nou mesaj către țările din UE „Apelurile mele la UE nu sunt despre politică, ci despre apărarea libertății”

Volodimir Zelenski a vizitat recent frontul din regiunea Dnipropetrovsk, de unde a lansat un nou mesaj către statele membre ale Uniunii Europene.

De asemenea liderul ucrainean a mai vizitat și spitalul din orașul Dnipro, capitală regiunii Dnipropetrovsk, pentru a le mulțumi medicilor pentru toate eforturile făcute.

„Aș dori să vă salut pe toți și să vă mulțumesc pentru muncă măreață și eroică de zi cu zi. Mulțumesc pentru că sunteți în viață! Să fiți în viață înseamnă că veți putea să ne apărați țara. Însă, înainte de ceremonia de premiere, aș dori să vă comemorați colegii militari căzuți la datorie, care vor rămâne în istorie pentru totdeauna, în istoria țării noastre, în istoria brigăzii voastre, în istoria acestui

război. Vă rog să îi comemorați cu un moment de reculegere”, a subliniat Președintele Zelenski.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 134 de război în Ucraina. Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, îi cere lui Putin să îl lase să atace Kievul

„A fost deja cea de-a 24-a adresare în parlamentele țărilor Uniunii Europene (adresarea lui Zelenski din parlamentul Sloveniei, n. red.) și prima făcută lângă prima linie a frontului. Sper că și celelalte trei țări UE vor simți că apelurile mele nu sunt despre politică, ci despre apărarea libertății noastre comune și, prin urmare, vom ajunge la punctul în care, într-o zi, voi putea spune că toate 27 de parlamente ale Uniunii Europene aud lupta pentru libertate mai bine decât orice manipulare rusească”, a mai adăugat Zelenski, potrivit digi24.ro

UPDATE ora 08:00: Președintele rus Vladimir Putin amenință cu scumpirea gazelor

Vladimir Putin a afirmat recent că sancțiunile impuse împotriva Moscovei vor duce la urmări nefavorabile pe piața globală a energiei. Liderul rus a lansat un nou avertisment potrivit căruia sancțiunile împotriva Moscovei afectează mai mult țările care le impun decât economia Rusiei. In prezent Moscova se confrunta cu sancțiuni mari venite din partea tarilor occidentale, ca răspuns la atacul rusesc asupra Ucrainei.

„Știm că europenii încearcă să înlocuiască resursele energetice rusești. Cu toate acestea, ne așteptăm ca rezultatul unor astfel de acțiuni să fie o creștere a prețurilor la gaz pe piața spot și o creștere a costului resurselor energetice pentru consumatorii finali, inclusiv pentru locuințe”, a subliniat Vladimir Putin.

„Toate acestea arată încă o dată că restricțiile impuse prin sancțiuni asupra Rusiei provoacă mult mai multe daune țărilor care le impun. Folosirea în continuare a sancțiunilor poate duce la consecințe și mai grave, fără exagerare, chiar catastrofale pe piața globală a energiei”, a mai spus Putin, potrivit digi24.ro

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 136 de război în Ucraina. Zelenski a transmis un mesaj pentru țările din Uniunea Europeană. Vladimir Putin amenință cu scumpirea gazelor

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.