LIVE UPDATE Ziua 167de război în Ucraina: Lupte grele pe linia frontului din Donețk, trupele de invazie atacă în valuri

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 mai 2023, 00:10

În cea de-a 167-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. ​Forțele ruse au continuat să bombardeze Ucraina.

​Lupte continuă și astăzi pe linia frontului din apropierea orașului Donețk din estul țării. Ucrainenii au transmis că armata rusă lansează valuri de atacuri în încercarea de a prelua controlul asupra întregului Donbas. 

Citeste si: Ucrainenii au publicat imagini cu muniție românească folosită în războiul cu Rusia! Reacția ministrului Economiei

Lupte grele pe linia frontului din Donețk, trupele de invazie atacă în valuri

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat pentru televiziunea ucraineană că:  „Situația din regiune este tensionată- bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului... Inamicul folosește, de asemenea, foarte mult atacurile aeriene."

„Inamicul nu are niciun succes. Regiunea Donețk rezistă", a adăugat el.

În apropiere de Harkov, în nord-est, trupele ucrainene au capturat orașul Dovhenke de la ocupanții ruși și înaintează spre Izium, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych într-o înregistrare video postată pe YouTube.

„Situația este foarte interesantă. Forțele ucrainene avansează cu mult succes. Încercările Rusiei de a recâștiga terenul pierdut nu au avut succes. Ucraina ar putea sfârși prin a le încercui", a spus el. 

SUA: Aproape 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina

Aproximativ 80.000 de soldați au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a declarat luni numărul trei de la Pentagon, Colin Kahl, subliniind că obiectivele anunţate de preşedintele Vladimir Putin nu au fost încă atinse.

„Ruşii au pierdut probabil 70.000 sau 80.000 de soldaţi în mai puţin de şase luni”, a declarat jurnaliştilor Colin Kahl, secretar adjunct al Apărării pe probleme politice, subliniind că această cifră acoperă morţii şi răniţii, scrie  news.ro.

Forţele ruse au pierdut de asemenea „3.000 sau 4.000 de vehicule blindate dar şi rachete ghidate de precizie, inclusiv rachetele aer-sol şi mare-sol", a adăugat el.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 166 de război în Ucraina: Preşedintele Zelenski exclude orice negociere dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele cucerite

„Este remarcabil de văzut că ruşii nu au atins niciunul dintre obiectivele lui Vladimir Putin la începutul războiului”, a spus responsabilul american.

„Au făcut unele progrese în est, deşi foarte puţin în ultimele săptămâni”, a menţionat el. „Dar acest lucru a avut un cost extraordinar pentru armata rusă datorită calităţii armatei ucrainene şi a ajutorului internaţional pe care l-a primit”.

Kievul a raportat cel puţin 10.000 de morţi şi 30.000 de răniţi în rândul trupelor sale. Potrivit unei surse militare care a cerut să fie anonimă, armata ucraineană, care avea 170.000 de soldaţi activi şi 100.000 de rezervişti la începutul războiului, pe 24 februarie, a fost întărită pentru a ajunge la 300.000 până la 350.000 de soldaţi.

Înainte de invazia Ucrainei, aproximativ 150.000 până la 200.000 de soldaţi ruşi au fost dislocaţi la graniţele Ucrainei, potrivit estimărilor occidentale.

 

 

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.