LIVE UPDATE Ziua 168 de război în Ucraina. Zelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 10 aug 2022, 09:12

În cea de-a 168-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. ​Forțele ruse au continuat să bombardeze Ucraina.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a întregii Europe libere a început cu Crimeea și trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei. Liderul Kievului a mai precizat că prezența ocupanților ruși în peninsulă este o amenințare pentru întreaga Europă.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 167de război în Ucraina: Lupte grele pe linia frontului din Donețk, trupele de invazie atacă în valuri

Zelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei

Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, afirmă președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea”, a spus Zelenski în mesajul său video transmis în timpul nopţii, după cum relatează DPA miercuri.

Citeste si: Cât de periculoasă e centrala nucleară Zaporojie din Ucraina pentru România. Avertismentul directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

„Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată”. „Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară”, a declarat el.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea – cu eliberarea e i”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Mai multe explozii puternice au fost raportate în Novofedorivka, în vestul Crimeei

Noi imagini ale dezastrului după exploziile de la baza militară din Crimeea, publicate de Nexta.

 

 

Guvernatorul Oleksandr Starukh a transmis că în regiunea Zaporojie s-au auzit explozii. Oficialul a transmis că două avioane rusești au fost interceptate de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Citeste si: Ucrainenii au publicat imagini cu muniție românească folosită în războiul cu Rusia! Reacția ministrului Economiei

"Institutul pentru Studierea Războiului: Kremlinul neagă că forțele ucrainene au lovit Crimeea pentru a evita admiterea ” ineficienței apărării aeriene ruse” Think tankul american a raportat pe 9 august că Moscova nu prea are interesul să dea vina Ucrainei pentru

exploziile de la baza aeriană controlată de ruși din Crimeea, din motive similare cu cele pentru scufundarea crucișătorului rus Moskva. Ucraina nu a comentat cauza exploziilor", potrivit Kyiv Independent.