LIVE UPDATE Ziua 182 de război în Ucraina. Guvernul de la Kiev interzice manifestațiile de Ziua Independenței

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 24 mai 2023, 00:10

Astăzi, 24 august, este Ziua Independenței Ucrainei, iar Guvernul de la Kiev a interzis paradele de teamă că rușii ar putea lansa noi atacuri.

UPDATE 09:58:  Alarmele au sunat în aproape toată Ucraina

  Miercuri, de Ziua Independenței, alarmele au sunat în aproape toată Ucraina. Excepție au făcut regiunile Herson și Crimeea, zone ocupate de forțele ruse, notează Pravada. Alarmele antiaeriene au fost auzite începând cu ora 06:55. 

UPDATE 09:20 Noi explozii au avut loc la Sevastopol

Cu o zi înainte de Ziua Independenței, mai multe explozii au avut loc la Sevastopol în Crimeea.

Șeful guvernului rus din Sevastopol, Mihail Razvozhaiev, a anunțat că mai multe drone ucrainene au fost doborâte de apărarea aeriană rusă. 

 „ Deasupra mării, în zona Capului Khersones, apărarea aeriană continuă să doboare drone. Nu există niciun motiv de îngrijorare ”, a spus Mihail Razvozhaiev pe rețelele de socializare, potrivit gândul.ro.

Ziua Independenței Ucrainei, fără manifestații

Guvernul de la Kiev interzice manifestațiile de Ziua Independenței, care este astăzi, 24 august, de teama că rușii ar putea lansa noi atacuri.

În zona de graniță dintre provinciile Doneţk şi Lugansk, care formează regiunea Donbas, au loc în continuare lupte grele, potrivit europafm.ro

Lupte continuă în alte șase regiuni din Ucraina, potrivit autorităților regionale. Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, Bahmut și Mikolaev, sunt doar câteva dintre localitățile vizate de atacuri în aceste zile. 

Citeste si: Cum a ajuns Steven Seagal prieten cu Vladimir Putin. Actorul nu a ascuns niciodată simpatia pentru liderul de la Kremlin

Volodimir Zelenski a avertizat că există riscul unor atacuri și mai dure ale Rusiei în preajma Zilei Independenţei Ucrainei, care este sărbătorită miercuri, 24 august. 

"Trebuie să fim conștienți de faptul că Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de violent și teribil... Acesta este inamicul nostru. Dar Rusia a făcut ceva violent, dezgustător și teribil în fiecare zi în aceste șase luni", a

declarat Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei, potrivit euractiv.ro.

Evitând un astfel de risc de atacuri cu rachete, administrația militară de la Kiev a interzis evenimentele cu public numeros, demonstrațiile şi alte adunări în această perioadă. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mult, angajații guvernamentali din Kiev au fost sfătuiți să lucreze de acasă în această săptămână.

Pe de altă parte, în centrul Kievului sunt expuse mai multe tancuri rusești distruse, o expoziție menită să crească moralul ucrainenilor, după 6 luni de război.

Citeste si: Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe din Rusia, vrea pedepsirea „fără milă” a celor care au ucis-o pe Daria Dughina