LIVE UPDATE Ziua 185 de război în Ucraina. Zelenski: Situaţia la Zaporojie rămâne foarte riscantă

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 27 mai 2023, 00:00

Zelenski: Situaţia la Zaporojie rămâne foarte riscantă

În ziua 185 de răbzoi în Ucraina, Volodimir Zelenski a anunțat că situația de la Zaporojie rămâne în continuare una riscantă, iar ca măsură de precauție, ucrainenii au început să distribuie populaţiei tablete de iod, în zonele pe care le controlează în jurul centralei

UPDATE 10:10 Rusia îşi intensifică atacurile în zone din estul Ucrainei

Din ultimele informații, Rusia și-a intensificat atacurile în Donțek în ultimele cinci zile, într-o mişcare ce ar putea viza atragerea forţelor ucrainene şi zădărnicirea unui eventual contraatac al acestora, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării britanic, potrivit Reuters. 

''Există o posibilitate realistă ca Rusia să-şi fi sporit eforturile în regiunea Donbas într-o tentativă de a ademeni unităţi ucrainene suplimentare, pe fondul speculaţiilor că Ucraina intenţionează să lanseze o contraofensivă majoră'' în zonă, arată buletinul informativ cotidian publicat pe Twitter de

ministerul citat.

UPDATE 09:00 Localnicii din apropierea centralei Zaporojie primesc tablete de iod

Cele două reactoare care sunt în funcțiune la centrala nucleară Zaporojie livrează din nou energie Ucrainei. Joi, centrala fusese deconectată de la reţea pentru prima dată de la construirea ei, în urma unor bombardamente pentru care Ucraina şi Rusia se acuză reciproc. 

Ca măsură de precauţie, ucrainenii au început să distribuie populaţiei tablete de iod, în zonele pe care le controlează în jurul centralei, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Volodimir Zelenski promite că armata sa va relua controlul asupra Peninsulei Crimeea

 Zelenski: Situaţia la Zaporojie rămâne foarte riscantă şi periculoasă

Președintele Ucrainei a afirmat să situația de la central din Zaporojie rămâne foarte riscantă şi periculoasă

”Oamenii noştri de ştiinţă în domeniul nuclear, toţi specialiştii în industria energetică, reuşesc să protejeze centrala nucleară Zaporojie de cel mai rău scenariu, care este provocat în mod constant de forţele ruse. În prezent, centrala a fost conectată la reţea.

Felicitările mele! Produce energie pentru Ucraina. Vreau să subliniez că situaţia rămâne foarte riscantă şi periculoasă. Orice repetare a evenimentelor de ieri, adică orice deconectare a centralei de la reţea, orice acţiune a Rusiei care ar putea declanşa oprirea reactoarelor, va plasa din nou centrala la un pas de dezastru”, a declarat llideru de la Kiev.

Zelenski a mai precizat de ce este atât de importantă misiunea AIEA sp ajungă la uzină cât mai repede posibil și să ajute la menţinerea sa sub controlul continuu al Ucrainei şi de aceea este atât de important ca trupele ruse

să se retragă din fabrică şi din zonele învecinate, potrivit observator.ro.

”Diplomaţii ucraineni şi partenerii noştri continuă să lupte pentru siguranţa CNE Zaporojie în fiecare zi. Şi astăzi vreau să le mulţumesc tuturor celor care se mobilizează pentru un răspuns al lumii la şantajul rusesc al radiaţiilor, Tuturor oamenilor de ştiinţă din domeniul nuclear – sunteţi grozavi, sunteţi cool! Tuturor inginerilor noştri – sunteţi puternici – al căror profesionalism salvează literalmente atât Ucraina, cât şi Europa atunci când depăşesc consecinţele terorii ruseşti la uzină”, a conchis Zelenski.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 184 de război în Ucraina: Rusia anchetează prizonierii de război prin intermediul a 21 de centre de filtrare, în timp ce arde gazul ce trebuia trimis Europei

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.