LIVE UPDATE Ziua 195 de război în Ucraina. Ucrainenii pregătesc o contraofensivă în Crimeea. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în buncăre

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 06 iun 2023, 00:20

Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 195 - a zi. Ucrainenii pregătesc o contraofensivă în Crimeea.

Consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe cetățenii din Crimeea să-şi pregătească adăposturile antiaeriene pentru că vor urma bomdarmente.

Citeste si: Volodimir Zelenski cere sancțiuni dure pentru turiștii ruși: "Nu ar trebui să poată folosi Europa"

Consilierul lui Zelenski, mesaj pentru locuitorii din Crimeea: Pregătiți adăposturile antiaeriene

Ucrainenii le țin piept rușilor! Aceștia pregătesc o contraofensivă în Crimeea.

Astfel, consilierul lui Volodimir Zelenski le-a transmis cetățenilor din Crimeea să se adăpostească și să-și pregătească provizii, deoarece Kievul avansează cu planurile pentru o contraofensivă majoră pentru a alunga trupele rusești din peninsulă, potrivit Reuters, citat de Mediafax.  

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 194 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski anunță recucerirea a trei localități în sudul și estul Ucrainei

„Cerem rezidenților din teritoriile ocupate, inclusiv din peninsula Crimeea, să urmeze recomandările oficialilor (ucraineni) în timpul măsurilor de dezocupare.

În special, să pregătească un adăpost antiatomic, să se aprovizioneze cu cantități suficiente de apă și să încarce băncile de energie. Totul va fi Ucraina"
, a anunțat consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak pe Twitter.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urmă cu câteva săptămâni,  Ucraina a anunțat că pregătește o contraofensivă. Cu toate acestea, avertismentul de luni a fost special pentru că s-a adresat direct locuitorilor din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Zelenski speră că Truss va ajuta Ucraina

Volodimir Zelenski a transmis, luni, 5 septembrie, că speră ca noul premier britanic, Liz Truss, să- ajute Ucraina „ să contracareze eforturile distructive” ale Rusiei, notează AFP.

„Cred că împreună vom fi în măsură să facem mai mult pentru a ne proteja popoarele şi a contracara toate eforturile distructive ale Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski în cursul declaraţiei video din fiecare seară, difuzată pe reţelele de socializare.

Citeste si: Cine este Liz Truss, noul premier al Marii Britanii. Ea este cea care îl va înlocui pe Boris Johnson

„Esenţial este să ne păstrăm unitatea, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla”, a adăugat el.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mai precizat că" aşteaptă cu nerăbdare" viitoarea cooperare cu Liz Truss, a cărei ţară este unul dintre principalii susţinători ai Kievului în Europa. Președintele Volodimir Zelenski a aăugat că aceasta "a fost întotdeauna de partea corectă a politicii europene".