LIVE UPDATE Ziua 199 de război în Ucraina: Ucraina a recucerit zeci de localități din Harkov și construiește propriile drone Bayraktar

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 sep 2022, 15:16

LIVE UPDATE Ziua 199 de război în Ucraina: Ucraina a recucerit zeci de localități din Harkov și construiește propriile drone Bayraktar

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 199-a zi de război, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat că armata țării a reușit să elibereze mai multe localități din Harkov. Contraofensiva dă roade, iar oamenii din regiunile recucerite îi primesc pe soldații ucraineni cu brațele deschise și cu lacrimi în ochi.

UPDATE ORA 14:30. ONU a documentat acțiunile efectuate de Rusia

ONU a afirmat că a documentat „torturile și relele tratamente” ce au fost aplicate prizonierilor de război deținuți de Rusia.

De asemenea, Organizația susține că peste 5.700 de persoane au fost ucise și peste 8.000 au fost rănite, dar numărul lor ar putea fi considerabil mai mare.

UPDATE ORA 12:00. Ucraina a recucerit Hupyansk

Contraofensiva din partea armatei ucrainene a dat roade, iar Hupysank este, din nou, în mâinile sale. Conform informațiilor postate în mediul online, recucerirea s-ar fi făcut într-un timp record, peste noapte.

Reporterul de război al Kyiv Independent susține că „practic, armata rusă nu a opus nicio rezistență”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Drone Baykar vor fi construite în Ucraina

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu șeful companiei turcești de apărare Baykar și au decis înființarea unei fabrici în Ucraina, în care să fie construite vehicule aeriene fără pilot la bord.

„Am discutat despre detaliile construcţiei fabricii Baykar în Ucraina şi despre producţia de noi bunuri folosind componente ucrainene”, a menționat Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 09:00. Armata ucraineană a eliberat 30 de localități

30 de localități din nord-estul Ucrainei au fost recucerite de către armata țării. Volodimir Zelenski susține că, deși Rusia a trimis întăriri, contraofensiva Ucrainei a avut succes.

„Până în prezent, forţele armate ucrainene au eliberat şi preluat controlul a peste 30 de localităţi din regiunea Harkov”, a spus acesta.

De asemenea, autoritățile pro-ruse din teritoriile ocupate de ruși în acea regiune au anunțat că vor evacua locuitorii aflați în alte zone ce sunt controlate de armata rusă.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.