LIVE UPDATE Ziua 204 de război în Ucraina: Putin se întâlnește cu Xi Jinping. Orașul lui Zelenski, amenințat de inundații după ce rușii au lovit cu rachete barajele

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 15 iun 2023, 00:10

Putin se întâlnește cu Xi Jinping. 

Sursa: arhiva Kanal D

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 204-a zi. Contraofensiva ucraineană avansează.

Au trecut 204 zile de când Rusia a invadat Ucraina. Preşedinţii Chinei, Xi Jinping, şi Rusiei, Vladimir Putin, se întâlnesc joi în Uzbekistan. pentru un summit regional care arată ca un front împotriva Occidentului, în pline tensiuni exacerbate de războiul din Ucraina, comentează AFP, citată de Agerpres. 

Citeste si: Reuters: Putin a refuzat acordul de pace cu Ucraina. Liderul de la Kremlin continuă „operațiunea militară specială”

Putin se întâlnește cu Xi Jinping

Xi Jinping şi Vladimir Putin se întâlnesc joi, 15 septembrie în Uzbekistan pentru un summit regional care arată ca un front împotriva Occidentului, în pline tensiuni exacerbate de războiul din Ucraina, comentează AFP, citată de Agerpres. 

„Organizaţia de Cooperare de la Shanghai oferă o alternativă reală la structurile orientate spre Occident”, a declarat presei marţi consilierul diplomatic al Kremlinului Iuri Uşakov.

Citeste si: Rusia și China sunt din ce în ce mai apropiate. Întâlnire importantă între Vladimir Putin și Xi Jinping

Este „ cea mai mare organizaţie din lume, care cuprinde jumătate din populaţia planetei” şi acţionează pentru o „ordine internaţională justă ”, a adăugat el.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Zelenski, despre atacul cu rachete de la Krivoi Rog

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Rusia a lansat un atac asupra barajului de la acumularea Karachunivske, un obiectiv care nu are nicio valoare militară, precizând că armata rusă va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor ca una teroristă, care va pierde nu numai războiul purtat împotriva Ucrainei, ci și istoria însăși.

Citeste si: Ursula von der Leyen, măsuri urgente pentru prețurile la gaze. Care sunt planurile pentru ca europenii să nu înghețe de frig în case la iarnă

„Atacul vostru cu rachete de astăzi, proiectile ruseşti care au ţintit Krivoi Rog, barajul de la acumularea Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară deloc, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde.

Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici”, a declarat Volodimir Zelenski.

 

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.