LIVE UPDATE Ziua 212 de război în Ucraina: Zelenski, mesaj către ruşi: „Protestaţi! Luptaţi! Fugiţi!” Rușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 23 iun 2023, 00:55

Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ruşi să protesteze împotriva mobilizării pe frontul ucrainean, notează AFP, citată de Agerpres.

Miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. Imediat după anunț, reacțiile nu au încetat să apară. Liderii din mai multe țări au declarat că sunt împotriva acestei decizii, și chiar se gândesc la noi sancțiuni pentru Rusia. Nici rușii nu au o părere foarte bună, unii dintre ei au declarat că liderul de la Kremlin și-a pierdut mințile.

Citeste si: Pro-rușii de pe teritoriul ucrainean vor referendum pentru aderarea la Rusia. Vladimir Putin vrea să anexeze zone mari din Ucraina

De asemenea, Volodimir Zelenski a reacționat și el după declarația președintelui Putin. Liderul de la Kiev i-a îndemnat pe ruși să protesteze, să lupte, să fugă sau să se predea.

În acest război în şase luni, au fost ucişi 55.000 de soldaţi ruşi (…) Vreţi mai mulţi? Nu? Deci protestaţi! Luptaţi! Fugiţi! sau predaţi-vă. Acestea sunt opţiunile voastre pentru a supravieţui.

Sunteţi deja complici la toate crimele (armatei ruse), crimele şi torturile ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceţi. Pentru că tăceţi mereu ”, a acuzat liderul de la Kiev.

El a adăugat că autorităţile ruse se pregătesc să mobilizeze „până la un milion de oameni”. Oficial, Moscova a anunţat cu o zi înainte mobilizarea cu începere de miercuri a 300.000 de rezervişti.

„Este momentul alegerii pentru voi. Pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalizi sau de a-şi păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă pentru totdeauna soţii, fiii, nepoţii ori să încerce, totuşi, să îi protejeze împotriva morţii, împotriva războiului, împotriva unui singur bărbat, Vladimir Putin”, a continuat preşedintele ucrainean.

UPDATE ORA 12:20. Rușii își atacă propriile centre de recrutare cu cocktailuri Molotov

Alte două comisariate militare din Federația Rusă au fost atacate cu cocktailuri Molotov în noaptea de joi spre vineri, informează publicația Nexta.

O persoană neidentificată a aruncat cu un cocktail Molotov în clădirea centrului militar de recrutare din orașul Svobodnîi, din regiunea Amur din estul Federației Ruse.

Fațada clădirii a fost „ ușor deteriorată de incendiu”. Incindentul s-a produs la miezul nopții de joi spre vineri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vineri dimineața, în jurul orei 06.00, s-a înregistrat un alt atac similar asupra comisariatului militar din Habarovsk, centrul administrativ al regiunii cu același nume din sud-estul Rusiei.

O persoană necunoscută a aruncat cu cocktailuri Molotov în geamurile „ biroului șefului compartimentului de mobilizare și biroului de depozitare al documentației statistice”, conform Nexta.

Poliția rusă a raportat că „la fața locului au fost găsite două sticle de bere (de 0,7 litri) și nouă chibrituri”.

 

 

Prima zi a „referendumurilor” din Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie 

„A început votarea la referendumul pentru ca regiunea Zaporojie să devină parte a Rusiei ca entitate constitutivă a Federației Ruse! Ne întoarcem acasă! Dumnezeu să ne ajute, prieteni!", a declarat Vladimir Rogov, un oficial pus de Moscova în regiunea respectivă.

Citeste si: Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

Kremlinul încalcă pe față condițiile de mobilizare anunțate

Andrew Roth, corespondentul The Guardian la Moscova, a urmărit consecințele anunțului privind mobilizarea parțială al lui Vladimir Putin: „Somații livrate bărbaților eligibili la miezul nopții. Profesori din școli presați să înmâneze avize de mobilizare. Bărbați cărora li s-a dat o oră pentru a-și împacheta lucrurile și a se prezenta la centrele de recrutare. Femei plângând în timp ce își trimiteau soții și fiii să lupte în războiul Rusiei din Ucraina.”

 

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.