LIVE UPDATE Ziua 214 de război în Ucraina: Aproape 800 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Rusia. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să se predea forțelor țării sale

Author: Diana Tilă
Actualizat: 25 sep 2022, 10:58

Autoritățile ruse au arestat sâmbătă, 24 septembrie, aproape 800 de persoane în timpul protestelor.

Autoritățile ruse au arestat sâmbătă aproape 800 de persoane în timpul protestelor împotriva mobilizării rezerviștilor pentru a lupta în Ucraina, decretată în această săptămână de președintele Vladimir Putin, a anunțat OVD-Info, un ONG specializat în numărarea arestărilor.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că a fost informat de rețineri în 32 de orașe diferite, de la Sankt Petersburg până în Siberia.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 213 de război în Ucraina: SUA nu vor recunoaște referendumurile organizate de Rusia.  Zelenski cere ucrainenilor din teritoriile ocupate de ruşi să fugă de mobilizare

"Vrei să fii ca mine?", scria pe o pancartă ținută de o femeie aflată într-un scaun cu rotile la un miting din Moscova.

Recruții din orașul rusesc Omsk s-au confruntat, sâmbătă după-amiază, cu forțele de ordine.Imaginile

video apărute pe reţelele de socializare par să arate o bătălie între recruți și poliția locală, scrie  BBC.

 

 

Ucraina, despre declarațiile Kremlinului privind posibila utilizare a armelor nucleare 

Declarațiile Kremlinului privind posibila utilizare a armelor nucleare sunt „absolut inacceptabile" și Kievul nu va ceda în fața lor, a spus duminică dimineață ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Citeste si: Rușii, obligați să participe la miting-urile care sprijină referendumurile pentru anexarea teritoriilor Ucrainei

„Declarațiile iresponsabile ale lui Putin și Lavrov privind posibila utilizare a armelor nucleare sunt absolut inacceptabile. Ucraina nu va ceda. Facem apel la toate puterile nucleare să vorbească acum și să spună clar Rusiei că astfel de retorici pun lumea în pericol și nu vor fi tolerate", a scris Kuleba pe Twitter.

Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să se predea forțelor țării sale

În discursul său de seară, Volodimir Zelenski a declarat: „Pentru ce luptă Rusia? Fiecare cetățean al Rusiei știe- chiar dacă mulți nu recunosc acest lucru, știu cu siguranță- că Rusia este cea care aduce răul. Ucraina garantează fiecărui soldat rus care se predă trei lucruri. În primul rând, va fi tratat într-un mod civilizat, în conformitate cu toate convențiile. În al doilea rând, nimeni nu va cunoaște circumstanțele predării dumneavoastră, nimeni din Rusia nu va ști că predarea dumneavoastră a fost voluntară.

Și în al treilea rând, dacă vă este teamă să vă întoarceți în Rusia și nu doriți un schimb, vom găsi o modalitate de a asigura și acest lucru”.

Citeste si: Rușii fug de mobilizarea lui Putin. Cozi kilometrice s-au format la punctele de frontieră

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, ar urma să dezbată joi, 29 septembrie, proiectele de lege privind alipirea la Rusia a celor patru provincii ucrainene parţial ocupate de trupele ruse, unde sunt în desfăşurare aşa-zise referendumuri, transmite Reuters în urma unei relatări a agenţiei TASS.

Informaţia a fost confirmată şi de agenţia Interfax, în timp ce RIA Novosti anunţă că pe 30 septembrie, preşedintele Vladimir Putin ar urma să se adreseze celor două camere reunite ale parlamentului, reunite într-o sesiune extraordinară.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.