LIVE UPDATE Ziua 216 de război în Ucraina. Rușii fug de mobilizarea parțială ordonată de Putin. Este ultima zi de referendum organizat de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 27 sep 2022, 13:36

Referendumurile organizate de Rusia în patru regiuni pe care Moscova speră să le anexeze se apropie de final.

Vladimir Putin se pregătește să anexeze aproximativ 15% din teritoriul ucrainean după referendumurile privind aderarea la Rusia în zonele controlate de forțele ruse sau de separatiștii susținuți de Moscova.

13:35 Kremlin: Sabotajul nu poate fi exclus ca motiv pentru avarierea rețelei de conducte Nord Stream 

Kremlinul a declarat marți că nu exclude sabotajul ca motiv al avarierii rețelei de conducte Nord Stream, construită de Rusia în Marea Baltică, relatează Reuters.

Nord Stream AG, operatorul rețelei, a declarat mai devreme marți că trei linii offshore ale sistemului de gazoducte Nord Stream au suferit daune „fără precedent” într-o singură zi.

„Nici o opțiune nu poate fi exclusă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice cu reporterii, când a fost întrebat dacă sabotajul a fost motivul avariilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

13:00: Zelenski: „Un proiect privind înființarea unui Tribunal Special Internațional pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva statului nostru a fost prezentat ambasadorilor din 30 de state”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă că un proiect privind înfiinţarea unui Tribunal Special Internaţional pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei a fost prezentat ambasadorilor din 30 de state. ”Toţi cei care au dezlănţuit acest război criminal împotriva Ucrainei şi libertăţii din Europa vor da socoteală”, afirmă el, citat de News.ro.

9:25 Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, scrisoare pentru Putin

Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă  în care îi cere liderului de la Kremlin să îi dea asigurări că nu va

folosi armele nucleare, declarându-se îngrijorat pentru el și familia sa, îndemnându-l să se angajeze la o încetare a focului și la o soluționare diplomatică pentru a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Cetățenii ruși fug din calea războiului! Cozi uriașe s-au format la granița dintre Rusia și Georgia. Imaginile surprinse de satelit

Rușii fug de mobilizarea parțială ordonată de Putin, imagini văzute din satelit

Imaginile din satelit oferite de Maxar Technologies arată că duminică erau cozi nesfârşite de maşini pe partea rusă a graniţei cu Georgia, relatează CNN.

Maxar Technologies susţine că imaginile care prezintă partea cea mai nordică a ţării arată maşini care se întind pe aproximativ 16 kilometri în nordul punctului de trecere a frontierei şi adaugă că ”aglomeraţia în trafic a continuat probabil mai la nord de zona fotografiată”, notază news.ro.

Citeste si: Cine este autorul masacrului de la o școală din Rusia- Cel puțin 15 persoane au fost ucise şi 40 rănite, printre care copii

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.