LIVE UPDATE Ziua 22 de război. Ucraina susține că a ucis circa 14.000 de soldați ruși! Serviciile de informații britanice anunță că "invazia rusă s-a blocat"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 17 dec 2022, 03:15

Dezastru umanitar în Mariupol, cel mai afectat oraș de bombardamentele rusești

Sursa: Twitter

Este a 22-a zi din războiul pe care Rusia l-a început în Ucraina. Cel mai afectat oraș de bombardamentele ruse este Mariupol, acolo unde este un dezastru umanitar.

UPDATE 14:30 Parlamentul Estoniei cere instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei

Parlamentul Estoniei a adoptat astăzi, cu 90 de voturi pentru din 101 parlamentari, o rezoluție pentru instituirea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Prin această rezoluție, Parlamentul Estoniei încurajează Uniunea Europeană şi NATO să instituie acea zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, pe care o cerea președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

NATO și UE au evitat până acum să răspundă cererii președintelui Zelenski legată de instituirea unei zone de excludere aeriană pentru Ucraina. 

UPDATE 12:30 Rusia refuză să se retragă din Ucraina după decizia Curții Internaționale de Justiție de la Haga

Rusia respinge decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, potrivit căreia trebuie să înceteze imediat războiul din Ucraina. „Nu vom putea ţine cont de această decizie”, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

UPDATE 12:00 Ucraina a oferit un nou bilanț al pierderilor armatei ruse în război

Ministerul Apărării din Ucraina a transmis, joi dimineață, un nou bilanț al pierderilor pe care i le-a provocat forțelor armate ruse. Armata ucraineană susține că a ucis aproximativ 14.000 de soldați ruși.

Iată ce alte pagube susține armata ucraineană că i-a mai provocat armatei ruse:

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • 444 de tancuri
  • 1.435 de mașini blindate de luptă
  • 201 de sisteme de artilerie
  • 72 de lansatoare multiple de rachete
  • 43 de sisteme antiaeriene
  • 86 de avioane de război
  • 108 de elicoptere de luptă
  • 864 de autovehicule
  • 3 nave/șalupe
  • 60 de cisterne
  • 11 drone

 

UPDATE 10:00 Atacuri cibernetice fără precedent asupra site-urilor guvernamentale rusești

Site-urile guvernamentale rusești se confruntă cu atacuri cibernetice fără precedent după invazia în Ucraina, informează digi24.ro. Moscova încearcă din greu să prevină noi atacuri, filtrând traficul web străin.

Mai multe organizații de hackeri s-au unit pentru a declanșa atacuri care țintesc guvernul rus și companiile de stat ruse. Compania aerienă națională rusă Aeroflot și banca Sberbank au fost printre instituțiile ruse care au fost blocate temporar după atacurile cibernetice lansate de hackeri.

Rușii au dispersat protestatari ucraineni cu gaze lacrimogene în orașul ocupat Skadovsk

Soldații ruși, care au ocupat orașul ucrainean Skadovsk, au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii ucraineni adunați în oraș. Ucrainenii au scandat contra ocupanților și au cerut eliberarea primarului și a altor doi oficiali locali care au fost răpiți de către soldații ruși.

Armata rusă i-a reținut pe primarul Alexander Iakolev, pe viceprimarul Alexander Grișcenko și pe secretarul consiliului local, Iuri Paliukha, anunța miercuri dimineață un cetățean ucrainean care a cerut să rămână anonim, informa CNN, citat de Digi

24.

Citeste si: Teatrul din Mariupol, bombardat de ruși. Peste 1.000 de oameni se adăposteau în clădire

Serviciile de informații britanice susțin că invazia rusă s-a blocat pe toate fronturile

Ministerul britanic al Apărării anunță că un raport al serviciilor de informații arată că invazia rusă în Ucraina „stagnează în mare măsură pe toate fronturile”. „Forțele rusești au făcut progrese minime pe uscat, pe mare sau în aer în ultimele zile și continuă să sufere pierderi grele”, scrie în raportul serviciilor de informații britanice, citat de The Guardian.

UPDATE 09:00 O navă comercială panameză, scufundată de rachete rusești în Marea Neagră

O navă comercială sub pavilion panamez a fost scufundată de tiruri de rachete rusești în Marea Neagră, iar alte două vase sunt avariate, a anunţat miercuri şeful Autorităţii maritime din Panama, Noriel Arauz. Echipajele navelor sunt în siguranţă, a precizat Arauz.

„Ştim că trei ambarcaţiuni au fost victime ale atacurilor cu rachete ruse. Una dintre aceste nave s-a scufundat, iar celelalte două plutesc, dar au suferit pagube materiale”, a declarat Noriel Arauz în faţa presei.

Citeste si: Patru nave de război rusești pline de vehicule militare au fost identificate de Japonia. Acestea se îndreptau spre Europa

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.