LIVE UPDATE Ziua 228 de război în Ucraina: Bombardamentele din orașul Zaporojie continuă, iar numărul morților este din ce în ce mai mare, în timp ce Germania a anunțat că trimite noi arme Ucrainei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 oct 2022, 11:35

LIVE UPDATE Ziua 228 de război în Ucraina: Bombardamentele din orașul Zaporojie continuă, iar numărul morților este din ce în ce mai mare, în timp ce Germania a anunțat că trimite noi arme Ucrainei

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 228-a zi de război, Vladimir Putin ia măsuri din cauza exploziei care a avut loc ieri, 8 octombrie, pe podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea. Acesta trimite mai mulți scafandri, pentru ca pagubele să poată fi evaluate, iar orașul Zaporojie își numără morții, în urma exploziilor care au avut, din nou, loc.

UPDATE ORA 11:00. Oficialii cer represalii în urma dezastrului de la podul Kerci

Anumiți oficiali din Rusia și din Ucraina au cerut represalii în urma incendiului care a avut loc pe podul Kerci.

Conform The Guardian, Kirill Stremousov, omul pus de Rusia în regiunea Herson, spune că „toată lumea așteaptă o lovitură de represalii și este posibil să vină ”. În tot acest timp, deputatul Oleg Morozov a spus, pentru RIA Novosti, că „există un război terorist nedisimulat împotriva noastră”.

UPDATE ORA 09:30. Rusia trimite mai mulți scafandri, pentru ca pagubele de la podul Kerci să fie evaluate

Rusia se pregătește să trimită mai mulți scafandri, pentru a evalua pagubele provocate de explozia de la podul Kerci. Anunțul a fost făcut de Marat Husnullin, vicepremierul Rusiei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

UPDATE ORA 09:00. Germania a anunțat noi livrări de arme

Germania continuă livrările de armament către Ucraina și adaugă faptul că NATO ar trebui să găsească modalități prin care să acopere „lacunele din domeniul apărării”.

„Trăim vremuri grave și, în astfel de vremuri, este important să știm unde avem lacune în apărare. Apărarea aeriană este un astfel de domeniu în care este urgent să acționăm", a spus Christine Lambrecht, ministrul Apărării din Germania.

UPDATE ORA 08:00. Numărul morților din orașul Zaporojie este de cel puțin 17

Rușii au continuat să bombardeze orașul Zaporojie, iar numărul morților este, până în prezent, de cel puțin 17. Zeci de alte persoane au fost rănite.

De asemenea, mai mult de 700.000 de ucraineni nu mai au curent electric, în timp ce peste 620.000 de civili nu mai au gaz.