LIVE UPDATE Ziua 237 de război în Ucraina: Rusia a eliberat peste 100 de femei într-un schimb de prizonieri. Comisia Europeană va decide astăzi dacă va plafona sau nu prețul gazului

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 oct 2022, 15:47

LIVE UPDATE Ziua 237 de război în Ucraina: Rusia a eliberat peste 100 de femei într-un schimb de prizonieri. Comisia Europeană va decide astăzi dacă va plafona sau nu prețul gazului

Sursa: Instagram

În a 237-a zi de război, Rusia a eliberat 108 femei, într-un schimb de prizonieri, în timp ce Volodimir Zelenski cere armatei sale să ia mai mulți prizonieri. Tot astăzi, 18 octombrie, Comisia Europeană decide dacă va plafona sau nu prețul gazelor.

UPDATE ORA 15:30. Rusia recunoaște că atacă infrastructura Ucrainei

Rusia a recunoscut că atacă infrastructura energetică a Ucrainei, după ce, de câteva zile, mai multe regiuni rămân fără energie electrică.

„Forţele armate ruse au continuat să lovească cu arme aeriene şi maritime de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune comandamentul militar şi sistemele energetice ale Ucrainei”, este menționat în raportul zilnic al Ministerului Apărării rus.

UPDATE ORA 14:30. Rusia nu a mobilizat suficienți soldați

Deși a semnat un ordin de mobiliare parțială, Vladimir Putin nu a reușit să mobilizeze suficienți soldați. Pragul de 300.000 încă nu a fost atins.

„Pentru moment, nu există niciun decret prezidențial [privind încetarea mobilizării]. Procesul de mobilizare parțială se încheie și a fost finalizat în unele regiuni", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

UPDATE ORA 13:00. Rusia afirmă că nu știe dacă armata sa a foslosit sau nu drone iraniene

Rusia a declarat că nu știe dacă armata lui Vladimir Putin a folosit, pe frontul din Ucraina, drone kamikaze din Iran. Ucraina este cea care a lansat aceste acuzații, în timp ce Teheran spune că nu a oferit Rusiei astfel de arme.

UPDATE ORA 11:30. Rușii au distrus o mare parte din stațiile electrice din Ucraina

Volodimir Zelenski susține că armata lui Vladimir Putin a distrus aproximativ o treime din stațiile electrice ale țării. Astăzi, alte regiuni din țară au rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Un alt tip de atacuri teroriste rusești: vizează infrastructura energetică și cea esențială a Ucrainei. Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse, provocând pene masive de curent în întreaga țară. Nu mai există spațiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”, a postat Vladimir Putin pe Twitter.

UPDATE ORA 10:00. Rusia continuă să folosească rachetele, în mai multe regiuni din Ucraina

Rusia atacă Jitomîr, Dnipro, Harkov și Kiev cu rachete și cu drone, iar trei explozii au fost raportate, în Kiev, la un punct de furnizare a energiei electrice.

De asemenea, din cauza exploziilor, orașul Jitomîr nu mai are acces la apă curentă și la energie electrică.

UPDATE ORA 09:00. Doi oficiali de la centrala nucleară Zaporojie au fost răpiți de armata rusă

Compania de stat entru energie nucleară susține că armata lui Vladimir Putin a răpit doi angajați ai centralei nucleare Zaporojie. Este vorba de șeful departamentului de tehnoloie informatică și de un asistent al directorului centralei.

Citeste si: Jens Stoltenberg susține că vor fi consecințe severe în cazul unui atac nuclear în Ucraina: "Natura conflictului se va schimba radical"

Momentan, nu se știu informații suplimentare despre cele întâmplate.

UPDATE ORA 08:30. Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri

Rusia a schimbat 108 de femei din Ucraina cu 110 prizonieri ai armatei ruse. Informațiile sunt susținute de oficialii ambelor țări, iar 37 dintre femei s-au predat, după ce combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol a fost luat cu asalt de către forțele ruse.

UPDATE ORA 08:00. Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii susține că războiul din Ucraina a pus punct păcii de după Războiul Rece

Anthony Blinken, secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, este de părere că războiul început de Rusia în Ucraina a pus punct „lumii de după Războiul Rece”.

Ne aflăm într-un punct de inflexiune. Lumea de după Războiul Rece a ajuns la final și există o competiție intensă în curs de desfășurare pentru a modela ceea ce va urma. Iar în centrul acestei competiții se află tehnologia.

Citeste si: Rusia va începe evacuarea civililor din Herson, regiune anexată ilegal de către Vladimir Putin. Atacurile continuă în acea zonă

Tehnologia ne va remodela în multe feluri economiile. Ne va reforma armatele. Va schimba viețile oamenilor de pe întreaga planetă. Și, prin urmare, este o sursă profundă de putere națională”, a spus Blinken.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.