LIVE UPDATE Ziua 239 de război în Ucraina: Propaganda rusă acuză Ucraina de posibilitatea detonării unei bombe termonucleare

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 oct 2022, 15:25

LIVE UPDATE Ziua 239 de război în Ucraina: Ucraina acuză Rusia că vrea să deporteze civilii din regiunile ocupate, iar legea marțială decretată de Vladimir Putin în teritoriile ocupate a intrat în vigoare

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 239-a zi de război, Vladimir Putin începe, din ce în ce mai mult, să facă legea în teritoriile ucrainene pe care le-a anexat ilegal. Liderul de la Kremlin a cerut țării sale să susțină „operațiunea militară specială”.

UPDATE ORA 15:00. Forțele aeriene ale Rusiei au patrulat la granița cu Belarus

Astăzi, forțele ucrainene ale Rusiei au efectuat mai multe zboruri de patrulare ce au fost programate la granițele cu Belarus, relatează Minsk. Conform Reuters, Belarus ar putea fi mai implicat în război decât s-ar crede.

UPDATE ORA 13:30. Propaganda rusă acuză Ucraina de posibilitatea detonării unei bombe termonucleare

Propaganda rusă informează că Ucraina ar pregăti un „steag fals”, un atac ce să aibă loc în Nikolaiev.

Rusia susține că Ucraina a amorsat o bombă termonucleară acolo, cu scopul de a o detona, după care va da vina pe Rusia, pentru ca NATO și SUA să aibă motiv să înceapă un război direct cu Rusia.

UPDATE ORA 12:30. Întreruperile de curent din Ucraina au un impact național

Din cauza faptului că Rusia a bombardat infrastructura electrică a Ucrainei, astăzi, 20 septembrie, întreaga țară s-a confruntat cu întreruperi de curent la nivel național.

Autoritățile i-au rugat pe oameni să consume cât de puțin curent pot între orele 07:00 și 23:00, iar unele orașe au luat măsuri din acest punct de vedere.

UPDATE ORA 11:00. Iran ar fi trimis mai mulți experți, pentru a opera dronele trimise în Rusia

După ce Iran și Rusia au încheiat un acord în ceea ce privește achiziționarea de drone care să fie folosite în Ucraina, Iran ar fi trimis mai mulți experți în Rusia, pentru a opera dronele kamikaze.

Armata din Ucraina nu a oferit detalii precise despre locul în care iranieni au fost trimiși, dar suține că a reușit să doboare mai mult armament de-al invadatorilor.

„Din momentul în care prima dronă kamikaze de fabricaţie iraniană "Shahed-136" a fost doborâtă pe teritoriul Ucrainei (la 13 septembrie, în Kupiansk), unităţile de apărare antiaeriană ucrainene şi alte unităţi ale Forţelor de apărare din Ucraina au distrus 223 de vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Statul Major ucrainean.

UPDATE ORA 10:30. Ramzan Kadîrov a anunțat că cei trei copii ai lui au fost pe front

Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, susține că cei trei copii minori ai săi au fost în prima linie, pe front, conform Meduza. Cel mai mic dintre ei are 14 ani, iar cel mai mare are doar 16 ani.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În urmă cu doar câteva săptămâni, Kadîrov a anunțat că și-a trimis copiii la antrenamente, pentru a învăța să lupte, întrucât dorea să îi trimită la război.

UPDATE ORA 09:00. Volodimir Zelenski susține că Rusia va încerca să recruteze ucrainenii din zonele ocupate

Președintele Ucrainei le-a cerut ucrainenilor din zonele ocupate de ruși să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a le părăsi, deoarece, „în viitorul apropiat”, armata rusă va încerca să îi recruteze de partea sa, pentru a lupta împotriva propriei țări.

„Dacă nu puteţi face acest lucru şi vă aflaţi în structurile militare ruseşti, încercaţi cu prima ocazie să depuneţi armele şi să ajungeţi în poziţii ucrainene. Şi cel mai important, protejează-ţi viaţa. Şi asiguraţi-vă că îi ajutaţi pe ceilalţi oameni care vă sunt apropiaţi. Sarcina noastră comună este să perseverăm”, a spus Zelenski.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina acuză Rusia că vrea să deporteze „masiv” civilii din regiunile ocupate de armata sa

Ieri, 19 octombrie, Ucraina a spus că Rusia vrea să „deporteze în masă” locuitorii care mai se află în regiunile ocupate de armata sa, iar Herson este prima regiune în care acest lucru s-a întâmplat.

În tot acest timp, bombardamentele continuă în celelalte regiuni ale Ucrainei, iar noi explozii au fost raportate în Kiev.

„Inamicul a efectuat patru atacuri cu rachete, unsprezece aeriene și peste 100 cu mai multe lansatoare de rachete”, a spus personalul forțelor din Ucraina.

Citeste si: De ce Vânătorii de munte sunt considerați cea mai puternică armă din Armata României. Primele unități au fost înființate în anul 1916

UPDATE ORA 08.00. Legea marțială decretată de Vladimir Putin în teritoriile anexate ilegal a intrat în vigoare

De la miezul nopții, legea marțială decretată de Vladimir Putin a intrat în vigoare.  De asemenea, președintele Rusiei a ordonat o „mobilizare economică” în Crimeea, dar și în alte șapte provincii rusești de la graniță.

„Noi lucrăm la soluționarea unor probleme foarte dificile, de mare amploare, pentru a asigura securitatea și speranțele de viitor ale Rusiei”, a transmis Vladimir Putin.

Citeste si: Jens Stoltenberg susține că vor fi consecințe severe în cazul unui atac nuclear în Ucraina: "Natura conflictului se va schimba radical"

„Ocupanţii înşişi au adus războiul pe pământul nostru, sub permanentul pretext fals al unor negocieri, iar acum semnează nişte decrete care înăspresc războiul. Ei bine, ce aş mai putea spune? Este doar isteria unor "tovarăşi cekişti" (securişti sovietici)”, a reacționat Volodimir Zelenski.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.