LIVE UPDATE Ziua 240 de război în Ucraina: Rusia recunoaște că a transferat copiii ucraineni în țară și trimite mai multe trupe în Herson

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 oct 2022, 13:09

LIVE UPDATE Ziua 240 de război în Ucraina: Statele Unite ale Americii susțin că iranienii au ajutat armata rusă să învețe să folosească dronele primite de la Teheran, în timp ce Ucraina a cerut ajutorul Israeulului pentru livrarea de

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 240-a zi de război, Statele Unite ale Americii susțin că mai mulți instructori militari din Iran au fost trimiși în Crimeea, pentru a învăța armata rusă să utilizeze dronele primite, în timp ce Iranul a fost sancționat pentru livrarea de arme Rusiei.

UPDATE ORA 13:00. Rusia recunoaște că a transferat copiii ucraineni

Încă de când a început războiul, Rusia a luat mai mulți copii din Ucraina. Acum, Moscova a recunoscut acest lucru și susține că o face, dar doar pentru binele lor, pentru a-i apăra.

„În cazul copiilor războiului, care şi-au pierdut părinţii sau se află într-o situaţie gravă, noi încercăm să avem grijă de ei, însă unele mass-media susţin că îi sechestrăm.

Este o încercare să le oferim îngrijire şi să sprijinim copiii care au nevoie de aşa ceva, indiferent de naţionalitatea lor sau de locul în care trăiesc. Este un act umanitar”, a spus Ghennadi Gatilov, ambasadorul ONU.

UPDATE ORA 12:30. Rusia a trimis încă 2.000 de militari în Herson

Rusia continuă să țină piept armatei ucrainene și a trimis, în regiunea Herson, încă 2.000

de militari, susține Statul Major General al armatei ucrainene.

„Inamicul încearcă să menţină teritoriile temporar capturate, îşi concentrează aici eforturile restrângând acţiunile forţelor sale armate în anumite direcţii”, este precizat în raport.

UPDATE ORA 11:00. Mai multe explozii s-au auzit în Harkov și în Zaporojie

Armata rusă a intensificat atacurile în aceste două regiuni, iar mai multe explozii au fost raportate astăzi, 21 octombrie.

Instalațiile electrice au continuat să fie vizate în ultimele zile, ceea ce duce la creșterea tensiunilor în Ucraina.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cinci persoane au fost rănite în urma exploziilor și o instalație industrială din Harkov a fost lovită de rachetele rușilor.

 

UPDATE ORA 09:30. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma unui foc deschis de ucraineni

Armata din Ucraina a lovit cu rachetele o trecere cu feriboat-ul, în orașul Herson, susține Kirill Stremousov, viceguvernatorul regional numit de Rusia.

Autoritățile puse la conducere de către Rusia au afirmat că vor să evacueze, din acea zonă, între 50.000 și 60.000 de persoane, deoarece armata ucraineană nu oprește contraofensiva.

UPDATE ORA 08:30. Volodimir Zelenski susține că armata rusă minează barajul de la hidrocentrala Kahovka și agregatele

Volodimir Zelenski susține că, potrivit informațiilor de care dispun ucrainenii, barajul hidrocentralei Kahovka și agregatele au fost minate de ruși și cere sancționarea aspră a Rusiei pentru aceste acte „teroriste”.

„Distrugerea barajului ar însemna un dezastru pe scară largă. Trebuie ca noi toţi – toţi europenii, toţi liderii mondiali, toate organizaţiile internaţionale – să arătăm clar statului terorist că un astfel de atac terorist asupra hidrocentralei Kahovka va însemna exact acelaşi lucru ca folosirea de arme de distrugere în masă. Consecinţele pentru Rusia ar trebui să fie corespunzătoare. Lumea trebuie să acţioneze preventiv ”, a spus președintele Ucrainei.

UPDATE ORA 08:00. Statele Unite ale Americii afirmă trimiterea iranienilor în Crimeea

Statele Unite ale Americii susțin că mai mulți militari iranieni au fost trimiși în Crimeea, pentru a învăța armata rusă să utilizeze dronele pe care le-a primit din partea Teheranului.

Citeste si: După ce a eliberat orașul Lîman din mâinile rușilor, armata ucraineană a descoperit o groapă comună. Alte 200 de morminte eu fost și ele găsite

„Putem confirma că personalul militar rus care are baza în Crimeea a pilotat UAV-uri iraniene, folosindu-le pentru a desfăşura atacuri în Ucraina, inclusiv atacuri asupra Kievului”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicare de la Consiliul Național de Securitate, conform CNN.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.