LIVE UPDATE Ziua 243 de război în Ucraina: Rusia se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” la Herson, spune fostul șef al armatei britanice

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 oct 2022, 15:41

LIVE UPDATE Ziua 243 de război în Ucraina: Ministrul rus al Apărării susține că Ucraina ar urma să dea vina pe Rusia pentru un atac cu o „bombă”, în timp ce armata lui Vladimir Putin continuă să bombardeze mai multe orașe

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 243-a zi de război, Rusia afirmă că războiul tinde spre o „escaladare necontrolată”, afirmația fiind făcută într-o convorbire cu miniștrii apărării din Occident. Armata rusă continuă să bombardeze mai multe orașe din Ucraina. Rusia se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” la Herson, spune fostul șef al armatei britanice.

UPDATE ORA 15:30.  Rusia a construit linii de apărare la frontiera cu Ucraina

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii rusești, a anunțat că, în regiunea Kursk, au fost construite două linii de apărare, urmând ca alte două să fie construite.

„Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările de construcţie la două linii de apărare consolidată în regiunea Kursk”, a spus acesta pe Telegram. A treia linie ar urma să fie gata până pe data de 5 noiembrie.

UPDATE ORA 14:00- Rusia se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” la Herson, spune fostul șef al armatei britanice

Generalul Lord Richard Dannatt, fostul șef al Statului Major General al Marii Britanii, a declarat pentru postul de televiziune Sky News că rușii se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă" în orașul Herson din sudul Ucrainei, astfel că trupele lui Vladimir Putin pun la cale o „retragere controlată pentru a face să pară mai puțin haotică".

Fostul șef al armatei britanice a declarat pentru Sky News că forțele rusești sunt „încă pe picior de plecare" de pe câmpul de luptă și de aceea Moscova lovește infrastructura energetică a Ucrainei.

În ceea ce privește afirmațiile false ale Rusiei potrivit cărora Ucraina ar putea detona o „bombă murdară", generalul britanic este de acord cu evaluarea Institutului pentru Studiul Războiului, potrivit căreia scopul principal este de a distrage atenția de la imaginea de asamblu.

Fostul șef al armatei britanice spune că este puțin probabil ca Moscova să desfășoare o operațiune sub steag fals în acest caz, deoarece nu ar vrea să arunce o „bombă murdară” în cele patru zone cheie pe care le-a anexat și pe care le consideră acum teritoriu rusesc. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacă ar exista „vreo logică la Kremlin", a mai spus Generalul Lord Richard Dannatt.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 13:00- Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a deschis un dosar penal pe numele unui cetățean ucrainean pe care îl acuză de fondarea „Batalionului Islamic Crimeea”, anunță TASS, potrivit de HotNews.ro.

Departamentul local al FSB pentru Crimeea și orașul Sevastopol a declarat luni într-un comunicat remis presei că acest batalion este „un grup armat ilegal”.

Potrivit comunicatului, bărbatul este acuzat de asemenea „de participarea la un conflict armat sau la operațiuni militare în scopuri contrare intereselor Federației Ruse”.

S-a stabilit că un cetățean în vârstă de 57 de ani a părăsit peninsula Crimeea în martie 2014, a creat o formațiune armată ilegală în Ucraina pentru a încălca integritatea teritorială a Federației Ruse, oferind în același timp participanților săi arme de foc și muniție”, afirmă FSB.

Comunicatul mai precizează că „din iunie 2014 până în prezent, bărbatul, a participat în fruntea batalionului direct la ostilitățile împotriva Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

UPDATE ORA 11:00:  Autoritățile instalate de Rusia în Herson anunță că au format o miliție locală

Autoritățile instalate de Rusia în regiunea ucraineană Herson au anunțat luni că au format o miliție locală și că toți bărbații rămași în oraș se pot alătura. Toți bărbații rămași în Herson sunt încurajați să se alăture unei miliții locale recent create, relatează Sky News. Administrația instalată de Rusia a declarat luni dimineață că miliția este formată înaintea unei bătălii preconizate pentru oraș. Anterior, administrația pro-rusă ordonase civililor să se evacueze, spunând că ar trebui „să vă salvați viețile”.

UPDATE ORA 08:30. Volodimir Zelenski neagă faptul că Ucraina pregătește un atac pe teritoriul său

Volodimir Zelenski susține că Rusia minte atunci când spune că Ucraina va pregăti un atac pe propriul teritoriu, pentru a da vina pe Moscova.

Acesta afirmă cu Rusia este „sursa a tot ceea ce poate fi imaginat ca fiind murdar în acest război”, dar și că lumea este amenințată cu un „dezastru radioactiv”.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.