LIVE UPDATE Ziua 245 de război în Ucraina: Un oficial rus cere ca Ucraina să fie „desatanizată”, în timp ce locuitorii din Herson sunt forțați să plece

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 oct 2022, 14:40

LIVE UPDATE Ziua 245 de război în Ucraina: Un oficial rus cere ca Ucraina să fie „desatanizată”, în timp ce locuitorii din Herson sunt forțați să plece

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 245-a zi de război, armata rusă încearcă să pună din nou mâna pe regiunea Herson și, conform unui oficial ucrainean, Rusia se pregătește pentru „cele mai grele bătălii” din acea regiune. Pagubele energetice provocate de Rusia sunt din ce în ce mai mari, armata lui Putin continuând să distrugă sistemul energetic.

UPDATE ORA 14:30. Un oficial rus cere ca Ucraina să fie „desatanizată”

Un oficial al Consiliului de Securitate al Rusiei cere ca Ucraina să fie „desatanizată”. Acesta susține că îndeplinirea acestei sarcini reprezintă o urgență, deoarece „sute de secte ” operează pe teritoriul țării.

„Cred că, odată ce operațiunea militară specială continuă, devine din ce în ce mai urgent să facem desatanizarea Ucrainei, sau, aşa cum a spus liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, completa desatanizare”, a spus Aleksey Pavlov.

UPDATE ORA 13:00. Civilii din Herson sunt forțați să plece

Autoritățile ruse pun din ce în ce mai multă presiune pe civilii din Herson, pentru ca aceștia să părăsească regiunea, conform lui Iurii Sobolevskyi, membru al consiliului regional pro-ucrainean.

„Ocupanții sporesc presiunea asupra populației locale din regiunea Herson. Măsurile de filtrare și percheziționarea mașinilor și clădirilor s-au intensificat, iar transportul public este limitat.

Și, bineînțeles, continuă campania de evacuare, astfel încât oamenii noștri să fie de acord cu deportarea în Federația Rusă”, a spus acesta, conform CNN.

UPDATE ORA 12:30. Serghei Șoigu a vorbit cu omologul său indian despre „bomba murdară” pe care Ucraina ar pune-o la cale

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a vorbit cu omologul său din Iran despre „bomba murdară” despre care spune că va fi detonată de Ucraina, pentru a da vina pe Moscova.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Duminică, 23 octombrie, Șoigu a vorbit despre același subiect și cu NATO, iar Ucraina și aliații au respins categoric aceste informații.

UPDATE ORA 11:00. Rușii au ucis două persoane în Dnipro, una dintre ele fiind o femeie gravidă

Un tanc rusesc cu rachete a ucis doi oameni în Dnipro, iar una dintre victime era o femeie însărcinată, în timp ce alte trei persoane au fost rănite și au nevoie de îngrijiri medicale.

În tot acest timp, funcționarii publici ai adminstrației orașului Moscova fug, de teama de a nu fi trimiși pe frontul din Ucraina.

UPDATE ORA 09:30. NATO a avertizat Rusia să nu mai găsească pretexte false ce duc la escaladarea războiului

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus că Rusia „nu trebuie să folosească pretexte false pentru escaladarea” conflictului din Ucraina, amintind de informația rusă conform căreia Ucraina se pregătește să detoneze o „bombă murdară”.

„Aliații NATO resping această afirmație în mod clar falsă. Rusia îi acuză adesea pe alții de ceea ce intenționează să facă ei înșiși. Am văzut acest model, din Siria până în Ucraina”, a mai spus secretarul general.

Citeste si: Pensionara care ar fi lăsat un mesaj pe mormântul părinților lui Vladimir Putin a fost arestată. Aceasta i-ar fi dorit moartea liderului de la Kremlin

UPDATE ORA 08:30. Rusia se pregătește pentru o contraofensivă puternică în Herson

În Herson, sunt anunțate „cele mai grele bătălii” de până acum, deoarece armata lui Vladimir Putin vrea să pună mâna din nou pe regiune. În tot acest timp, Rusia afirmă că se pregătește pentru a lansa o operațiune de apărare a orașului Herson, pe care l-a anexat ilegal în urmă cu doar câteva săptămâni.

UPDATE ORA 08:00. Rusia a anunțat Statele Unite ale Americii în legătură cu organizarea testelor nucleare strategice

Rusia a anunțat ieri, 26 octombrie, Statele Unite ale Americii, în legătură cu planurile de a organiza exerciții ale forțelor nucleare strategice, dar fără să ofere detalii suplimentare.

Citeste si: Un analist rus recunoaște, din greșeală, că Rusia folosește drone din Iran pe frontul din Ucraina

„SUA au fost notificate şi, aşa cum am subliniat anterior, acesta este un exerciţiu anual de rutină al Rusiei.  Aşadar, în acest sens, Rusia îşi respectă obligaţiile de control al armelor şi angajamentele de transparenţă în a face aceste notificări", a spus Patrick Ruder, purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, în cadrul unui briefing de presă.