LIVE UPDATE Ziua 250 de război în Ucraina. O rachetă lansată de ruși a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 31 oct 2022, 13:45

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 250-a zi. În Kiev au fost auzite mai multe explozii.

Rușii au detonat duminică, 30 octombrie, podul Krasna din regiunea estică Luhansk, într-o aparentă încercare de a împiedica armata ucraineană să avanseze. Mai mult, Serghei Lavrov a declarat că Kremlinul este pregătit să negocieze dacă Occidentul „ține cont pe deplin de interesele” Rusiei. Mikhailo Podoliak, consilier principal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus însă că negocierile cu Rusia sunt o „ pierdere de timp”.

Citeste si: Cine a fost jurnalista rusă Svetlana Babaieva împușcată mortal într-un poligon din Crimeea

Update ora 13:43.Ucraina a fost atacată cu peste 50 de rachete, luni

Peste 50 de rachete au fost lansate luni de ruși, dar cele mai multe au fost doborâte, afirmă forțele aeriene ucrainene.

„La 31 octombrie, la ora 7:00 dimineața, ocupanții ruși au lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete asupra unor instalații de infrastructură critică din Ucraina.

Mai mult de 50 de rachete de croazieră X-101/X-555 au fost lansate din avioanele purtătoare de rachete ale aviației strategice Tu-95/Tu-160 la nord de Marea Caspică și regiunea Volgodonsk (regiunea Rostov)",
a precizat Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Atacurile au vizat infrastructura din Kiev și din marile orașele din Ucraina.

Update ora 12:35. O rachetă lansată de ruși în această dimineață a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”, a transmis Ministerul de

Interne al Republicii Moldova.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oficialii de la Chișinău mai precizează că un alt atac cu drone a avut loc asupra barajului Dnestrovsc 1, de pe teritoriul Ucrainei, aflat la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate mai multe transformatoare electrice, potrivit biziday.ro.

 

Rusia va retrage artileria grea din Herson. Anunțul făcut de armata ucraineană

Forțele ruse intenționează să-și scoată artileria de pe malul drept al râului Nipro din regiunea Herson, a informat duminică Statul Major General al Ucrainei, scrie Kyiv Independent, citat  de Libertatea.ro.

Unitățile care au fost staționate acolo ar putea fi transferate în alte zone de linie de front, a adăugat sursa citată.

În timp ce Ucraina anunță că forțele rusești se pregătesc să-și retragă unitățile din sudul regiunii Herson, oficialii instalați de Moscova raportează că situația „rămâne neschimbată".

Citeste si: Rusia stârnește noi temeri în întreaga lume. Moscova a simulat un război nuclear, iar întregul proces a fost urmărit de Vladimir Putin

„Orașul Herson continuă să își trăiască propria viață. Toți cei care doresc să părăsească partea de pe malul drept al regiunii Herson se pot deplasa liber de-a lungul punctelor de trecere organizate. Situația pe linia de front rămâne neschimbată", a declarat guvernatorul pus de Rusia la conducerea regiunii, Kirill Stremousov.

Forțele ucrainene „continuă să își acumuleze forțele pentru a desfășura o contraofensivă asupra Hersonului", a adăugat Stremousov. (The Guardian)

În Kiev au fost auzite explozii

Cerul Kievului este plin de fum, după ce au avut loc aproximativ 10 explozii, potrivit Reuters.

Ihor Terekhov, primarul din Harkov, a declarat că orașul a fost lovit de două rachete care au vizat „ o instalație de infrastructură critică".

Citeste si: Șefa canalului de televiziune Russia Today susține că este „obligată” să ierte afirmațiile directorului care a cerut înecarea sau arderea copiilor ucraineni

Autoritățile regionale din nordul, estul și centrul Ucrainei au raportat, de asemenea, lovituri cu rachete. Consilierul prezidențial Anton Gerashchenko a declarat că „40 de rachete de croazieră rusești" au fost lansate asupra Ucrainei.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.