LIVE UPDATE Ziua 254 de război în Ucraina. Se retrag trupele ruse din Herson? AIEA nu a găsit niciun indiciu că Ucraina ar lucra la o ''bombă murdară''

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 04 aug 2023, 01:30

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a 254-a zi. Se retrag trupele ruse din Herson?

Un oficial rus a dezvăluit că este posibil ca Rusia să își retragă trupele din Herson, de pe malul vestic al râului Nipru, și a îndemnat, de asemenea, civilii să plece, atenționând o retragere care ar fi o lovitură pentru „ operațiunea militară specială ” a lui Vladimir Putin.

AIEA nu a găsit niciun indiciu că Ucraina ar lucra la o ''bombă murdară''

Reprezentanții Agenției pentru Energie Atomică au anunțat că nu sunt probe care să indice că în Ucraina ar exista o așa-numita 'bomba murdară". Inspectorii agenției au analizat trei locații din Ucraina, în urma acuzațiilor Moscovei, potrivit cărora Kievul ar intenționă să utilizeze o astfel de armă. 

Citeste si: Cu ce umblau soldații ruși la ei, pentru a putea întreține relații intime cu femeile din Ucraina: „Mi-aș dori ca el și toate rudele lui să fie morți”

„În ultimele zile, inspectorii au reușit să desfășoare toate activitățile pe care AIEA plănuise să le desfășoare și au primit acces neîngrădit”, la obiectivele vizitate, a transmis într-un comunicat AIEA.

„Pe baza evaluării rezultatelor disponibile până în prezent și a informațiilor furnizate de Ucraina, agenția nu a găsit niciun indiciu privind activități și materiale nucleare nedeclarate în aceste locuri”, a adăugat AIEA.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pierderi mari pentru trupele rusești

Noua estimare ucraineană indică pierderi mari pentru trupele rusești și în ultima zi: 840 de soldați, 16 tancuri, 28 de blindate de luptă, 17 piese de artilerie, 1 lansator multiplu, un sistem antiaerian, 8 drone și 12 diferite vehicule:

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a discutat cu omologul său de la Chișinău Maia Sandu despre problemele legate de alimentarea cu energie şi despre agresiunea rusă: ”Am vorbit astăzi cu președintele Republicii Moldova despre provocările energetice.

Consecințele teribile ale agresiunii hibride rusești sunt resimțite de toţi europenii, dar şi de cetățenii Moldovei. Am discutat cu doamna Sandu despre ce putem face împreună în interesul popoarelor noastre şi pentru protecția țărilor noastre”.

Citeste si: Un deputat rus se află în comă, după ce a cerut ca războiul început de Rusia în Ucraina să se încheie. Acesta a suferit răni grave la cap

Forțele ucrainene pot recuceri Hersonul, spune secretarul american al apărării Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, crede că forțele ucrainene sunt capabile să recupereze Hersonul, numind munca lor „metodică” și „eficientă”, potrivit The Guardian.

„În ceea ce privește problema dacă ucrainenii pot lua sau nu teritoriul rămas pe partea de vest a râului Nipru în Herson, cred cu siguranță că au capacitatea de a face acest lucru. Cel mai important, ucrainenii cred că au capacitatea de a face asta”, a declarat Austin, în timpul unei conferințe cu ministrul Apărării din Coreea de Sud Lee Jong-sup.

„I-am văzut angajându-se într-un efort foarte metodic, dar eficient, de a-și recupera teritoriul suveran. Cred că îi vei vedea continuând să lupte până când vor asigura teritoriul de pe partea de vest a fluviului. Deci, pentru a vă răspunde la întrebare, cred că au capacitatea”, a mai spus acesta.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.