LIVE UPDATE Ziua 258 de război în Ucraina: Ucraina anunță noi avansuri dobândite în sudul și în estul țării, în timp ce primește mai multe sisteme de apărare aeriană. Volodimir Zelenski este de acord să negocieze, dar cu următorul președinte al Rusiei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 nov 2022, 15:54

LIVE UPDATE Ziua 258 de război în Ucraina: Ucraina anunță noi avansuri dobândite în sudul și în estul țării, în timp ce primește mai multe sisteme de apărare aeriană. Volodimir Zelenski este de acord să negocieze, dar cu u

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 258-a zi de război, Ucraina susține că reușește să avanseze din ce în ce mai mult, în timp ce cele mai grele lupte se duc în Donețk, în estul țării. Belarus este, în continuare, de partea Rusiei, în război.

UPDATE ORA 15:00 Ucraina se va mai confrunta cu întreruperi de curent

Mitro Zhivitski, guvernatorul regiunii Sumî din nord-estul Ucrainei, a anunțat că vor mai exista întreruperi ale curentului electric, deoarece Rusia atacă infrastructura energetică.

„Pe lângă întreruperile de curent programate pe ore, în regiune vor fi întreruperi de urgență. Din păcate, din cauza vremii reci, consumul de energie electrică este în creștere.

Acest lucru duce la o suprasolicitare a rețelei și pot avea loc pene de curent nu mai puțin dificile decât cele produse din cauza atacurilor inamicului. Prin urmare, sunt necesare restricții suplimentare. Vă rugăm să nu uitați de necesitatea de a consuma cu moderație energie electrică”, a spus acesta.

UPDATE ORA 13:00. Un deputat rus a ajuns pe frontul din Ucraina

Un deputat rus a ajuns pe frontul din Ucraina și a fost la doar un pas de moarte, după ce vehiculul său a trecut la limită pe lângă o mină inamică.

În ultimele săptămâni, armata din Ucraina a început o contraofensivă puternică, iar Volodimir Zelenski susține că „rușii mor cu sutele în fiecare zi”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

UPDATE ORA 10:30. Autoritățile din Herson au arestat mai multe persoane

Autoritățile din Herson au arestat nouă persoane despre care spun că ar face parte din Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Conform acestora, miza ar fi fost plănuirea unei operațiuni de sabotaj.

Serviciul rus de securitate susține că „sarcinile grupului de sabotaj al SBU includ comiterea de acte teroriste împotriva membrilor de rang înalt ai administrației militare-civile a regiunii Herson".

UPDATE ORA 08:30. Noi bombardamente au fost înregistrate în Zaporojie

Oleksandr Starukh, șeful administrației militare Zaporojie, a declarat că, în această dimineață, armata rusă a început să bombardeze un sat din distructul Zaporojie.

În Nikopol, alte zece clădiri au fost lovite de rachetele rușilor, noaptea trecută.

UPDATE ORA 08:00. Republica Belarus continuă să își arate sprijinul pentru Rusia în ceea ce privește războiul

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei afirmă că se consolidează formarea unei grupări de trupe din soldați belaruși și soldați ruși, pe teritoriul Belarusului.

Citeste si: „Am văzut soldați arzând de vii. Auzi foarte multă moarte în jur”. Mărturiile cutremurătoare ale unui soldat american care a luptat voluntar în Ucraina

Încă de la începutul războiului, Belarus a sprijin Ucraina, ba chiar a permis trupelor lui Vladimir Putin să avanseze spre nordul țării de pe teritoriul său.