LIVE UPDATE Ziua 259 de război în Ucraina: În Ucraina, au fost anunțate noi întreruperi programate de curent, iar NATO a stabilit data următorului summit

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 nov 2022, 16:05

LIVE UPDATE Ziua 259 de război în Ucraina: Lupte puternice se duc în sudul Ucrainei, în timp ce Volodimir Zelenski spune că nu va da Rusiei nici măcar un „centimetru din pământul” țării

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

În a 259-a zi de război, Volodimir Zelenski a asigurat că Ucraina nu va renunța la „niciun centimetru” din regiunea Donețk, în timp ce din ce în ce mai mulți ucraineni rămân fără curent din cauza infrastructurii energetice care este atacată de către ruși.

UPDATE ORA 16:00. Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a avut o vizită oficială la Teheran

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei s-a întâlnit la Teheran cu președintele Ebrahim Raisi, conform Interfax.

Înainte de această întâlnire, secretarul s-a mai întâlnit și cu șeful securității iraniene, atunci când au discutat despre războiul din Ucraina.

UPDATE ORA 14:00. Rusia ar rămâne fără echipamentul necesar războiului

Myahilo Podolyak, consilierul prezidențial, susține că Rusia caută metode de a continua războiul, deoarece ea nu mai are resursele necesare.

„Kremlinul este epuizat. Resursele Federației Ruse sunt aproape de limită. De aici și cererile isterice de pauză (`negocieri`). De aici și vizita lui Patrușev la Teheran: caută o modalitate de a continua războiul, de a obține rachete/drone, de a-și rezolva lipsa rachetelor. Acum este momentul perfect pentru a dubla ajutorul pentru Ucraina”, a transmis acesta.

UPDATE ORA 12:30. Mai mulți voluntari ruși au fost îndemnați de ofițeri să se arunce sub tancurile ucrainenilor

Mai mulți voluntari din Republica Bașcortostan a Rusiei au stat, timp de mai multe săptămâni, în corturi, în timp ce Ucraina continua bombardamentele.

Aceștia nu ar fi avut nici muniție și nici echipamentele necesare, iar ofițerii le-ar fi spus chiar să își lege grenade de picioare și să se arunce sub tancurile ucrainenilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:30. În Ucraina au fost anunțate noi întreruperi programate de curent

Maksym Kozytskyi, guvernatorul regiunii Lviv, le-a transmis locuitorilor că, în decursul zilei, v or avea loc noi întreruperi programate de curent, care vor dura aproximativ trei ore.

„Mulțumesc tuturor celor care acceptă situația cu înțelegere! Trebuie să trecem împreună prin această etapă dificilă”, a mai spus acesta.

Citește și: Diplomații G7 spun Rusiei să pună capăt imediat războiului din Ucraina

UPDATE ORA ora 09:30. A fost stabilită data viitorului summit NATO

NATO a anunțat că următorul summit pe care îl va susține se va desfășura în anul 2012, pe 11 și pe 12 iulie, la Vilnius, în Lituania.

Citește și: Ce cred anchetatorii, după ce un militar francez a murit în condiții suspecte. Acesta a fost înjunghiat cu o foarfecă

„Ne confruntăm cu cel mai complex și mai imprevizibil mediu de securitate de la războiul rece. Întâlnirea de la Vilnius va fi o oportunitate pentru șefii de stat și de guvern aliați de a conveni pași suplimentari pentru a ne consolida apărarea și pentru a revizui creșterile semnificative ale cheltuielilor pentru apărare, precum și pentru a continua sprijinul nostru pentru Ucraina”, a transmis Jens Stoltenberg, secretarul

general al NATO.

UPDATE ORA 08:00. Ucraina continuă să rămână fără energie electrică

Din ce în ce mai multe regiuni din Ucraina rămân fără curent electric, deoarece armata rusă continuă să bombardeze infrastructura energetică. Volodimir Zelenski susține că aproximativ patru milioane de oameni nu mai au curent, din Kiev și din alte 14 regiuni ale Ucrainei.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.