LIVE UPDATE Ziua 274 de război în Ucraina: Ungaria va sprijini financiar Ucraina, iar Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, critică atitudinea lui Putin

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 nov 2022, 11:26

LIVE UPDATE Ziua 274 de război în Ucraina: Ungaria va sprijini financiar Ucraina, iar Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, critică atitudinea lui Putin

Sursa: Facebook

În a 274-a zi de război, Volodimir Zelenski a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să ia măsuri împotriva Rusiei, pentru a opri atacurile aeriene asupra infrastructurii civile. Orașele din Ucraina au rămas, din nou, în beznă din cauza atacurilor rușilor.

UPDATE ORA 11:00. Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, critică atitudinea lui Putin

Olaf Scholz a spus că bombardamentele care au avut loc ieri, 23 noiembrie, arată că trupele lui Putin nu pot câștiga acest război, în ciuda eforturilor depuse.

„Acest bombardament terorist împotriva populației civile trebuie să înceteze și asta imediat ”, a spus cancelarul german.

UPDATE ORA 10:30. Ungaria va sprijini financiar Ucraina

Executivul premierului Viktor Orban a declarat că Ungaria este pregătită să ajute Ucraina, dar că vrea ca acest lucru să se întâmple bilateral și nu prin intermediul împrumutului comun al Uniunii Europene.

„Guvernul continuă să se angajeze să ia parte la sprijinul financiar pentru Ucraina aflată în război. Prin urmare, solicită ministrului de finanțe să se asigure că va furniza cele 187 de milioane de euro care ar reprezenta partea Ungariei în împrumutul de 18 miliarde de euro al UE care va fi acordat Ucrainei”, este precizat în document.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Articolul 5 din Tratatul NATO. Ce obligații are România în cazul în care Articolul 5 va fi activat

UPDATE ORA 09:30. Oficialii americani cred că Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina

Oficialii administrației Biden sunt de părere că Vladimir Putin ar putea trece la următorul nivel în ceea ce privește războiul din Ucraina și ar putea să folosească arme chimice, dacă trupele sale nu vor înainta.

Administrația depune eforturi pentru a se pregăti în cazul în care așa ceva se va întâmpla, iar Statele Unite ale Americii nu dispun de informații care să ateste că aceste atacuri sunt iminente.

UPDATE ORA 08:30. Un nou schimb de prizonieri a avut loc între Rusia și Ucraina

25 de prizonieri ruși au fost dați la schimb pentru 36 de prizonieri ucraineni, iar Rosemary DiCarlo, șefa departamentului pentru afaceri politice al ONU, a spus, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, că acest schimb reprezintă o evoluție pozitivă a situației, mai ales după „veștile sumbre” primite în ultimul timp.

UPDATE ORA 08:00. Volodimir Zelenski condamnă atacurile Rusiei

După ce Rusia a atacat, din nou, Ucraina cu rachete, Volodimir Zelenski a transmis faptul că acest lucru reprezintă o „crimă împotriva umanității”.

Citește și: Diferențele dintre Articolele 4 și 5 din Tratatul NATO. Polonia ia în considerare activarea articolului 4 al NATO

„Cu temperaturi sub zero, câteva milioane de oameni fără alimentare cu energie electrică, căldură şi apă, aceasta este, evident, o crimă împotriva umanităţii”, a spus președintele Ucrainei, în timpul unei conferințe de presă.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.