LIVE UPDATE Ziua 286 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene din Donbas. Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 06 dec 2022, 15:08

Un nou atac masiv al Rusiei în Ucraina

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul a intrat în cea de-a 286-a zi, iar bombardamentele din Ucraina continuă.

Rusia a lansat un nou tir de rachete asupra unor ținte din Ucraina, pentru a opta oară în opt săptămâni, scrie BBC. 

Citește și: Vladimir Putin va merge în Ucraina, pentru a vizita teritoriile anexate ilegal. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat că, acum, teritoriile „fac parte din Federația Rusă”

A fost afectată semnificativ rețeaua electrică, mai ales în est.

În sud, Odesa a rămas fără energie electrică. Ucraina spune că patru persoane au fost ucise.

„Prin atacul cu rachete de astăzi, Rusia a marcat aniversarea Memorandumului de la Budapesta. Soarta acestui document oferă răspunsuri la multe întrebări actuale despre Rusia.

Pur și simplu semnând ceva cu acești teroriști nu va aduce pace. Cu siguranță vor încălca orice înțelegere încheiată cu ei.

Renunțarea la orice element al securității altcuiva în fața Rusiei înseamnă un nou război.

Prin urmare, este necesară continuarea principială a politicii existente a statelor conștiincioase ale lumii: doar dezmembrarea capacităților teroriste rusești, eliberarea tuturor teritoriilor noastre și tragerea la răspundere a ucigașilor va aduce pacea. Cred că vom ajunge la asta. Slavă tuturor celor care apără Ucraina!

Mulțumire tuturor celor care ajută statul nostru să reziste împotriva terorii rusești! Amintire veșnică tuturor celor cărora le-au luat viața teroriștii!„, a declarat Volodimir Zelenski.

 

Update ora 15:00. Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene din Donbas

Președintele ucrainean s-a deplasat marți în regiunea Donbas, aflată în prima linie a luptelor.

„Cred că data viitoare ne vom întâlni în Donețk și Luhansk – aflate sub control ucrainenea, sunt sigur că și în Crimeea”, a transmis Zelenski.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Rusia și Ucraina au declarat că au făcut un nou schimb de prizonieri

Ucraina a eliberat 60 de prizonieri ruși, în cadrul unui acord cu Moscova, care a eliberat, în schimb, 60 de ucraineni.

Ministerul rus al Apărării a declarat că cei 60 de soldați ruși eliberați vor fi transportați cu avionul la Moscova pentru a primi îngrijiri medicale și sprijin psihologic.

Andrei Yermak, șeful cancelariei președintelui Volodimir Zelenski, i-a salutat pe ucrainenii care s-au întors în țară pe care îi consideră eroi.

Continuăm să îi aducem acasă pe apărătorii din Mariupol- în "lista de 60" de astăzi sunt 34 dintre ei, inclusiv 14 de la Azovstal. Unii sunt răniți și vor primi tot ajutorul necesar în Ucraina", a declarat Yermak.

Atac cu dronă asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk

Un atac cu dronă asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk a incendiat un rezervor de petrol, a declarat marți un guvernator local, transmite Reuters.

Citește și: „Victimele au între patru și 80 de ani”. Soldații ruși au abuzat o fată de patru ani, de față cu părinții ei. Metodele barbare la care rușii apelează, pentru a induce teroarea în civilii din Ucraina

 

Rusia a atacat Zaporojie în cursul nopții

Guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh, a anunțat că Rusia a atacat periferia orașului Zaporojie în cursul nopții de 6 decembrie. Una dintre rachete a lovit comunitatea Stepne. Facilitățile de infrastructură critică și clădirile rezidențiale au fost avariate în urma atacului. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime, a spus Staruh.

„Retragerea Rusiei de la centrala nucleară Zaporojie sau transferul controlului asupra acesteia către o terță parte este exclusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a declarat pe 2 decembrie că speră să ajungă la un acord cu Rusia și Ucraina privind protejarea centralei nucleare Zaporojie, ocupată în prezent de trupele ruse, până la sfârșitul acestui an.

Citește și: „Din acest an, Europa va trăi fără petrolul rus”. Rusia nu acceptă plafonul impus petrolului de către Uniunea Europeană și de G7

„Există o propunere concretă privind securizarea Zaporojie și s-au făcut progrese importante”, a spus el.

„Cele două părți sunt acum de acord asupra unor principii de bază. Primul este cel al protecției: înseamnă să accepți că nu trageți asupra centralei și din centrală. A doua este recunoașterea faptului că AIEA este singura cale posibilă de urmat”, a spus Grossi, citat de CNN. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.