LIVE UPDATE Ziua 287 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski, vizită la soldații răniți din Harkov. Statele Unite avertizează că ”nu încurajează” Ucraina să efectueze atacuri în Rusia

Autor: Diana Tilă

Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Războiul a intrat în cea de-a 287-a zi. SUA vor să ajute cu cel puțin 800 de milioane de dolari Ucraina.

Volodimir Zelenski a vizitat marți trupele din Donbas, apoi s-a întâlnit cu soldații răniți din Harkov, într-un tur de susținere a militarilor care țin piept armatei ruse.

Într-o filmare publicată de administrația prezidențială, Zelenski a fost surprins în timp ce a făcut selfie-uri cu soldații răniți.

„Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritați! Toți oamenii noștri o merită.

Toți părintii noștri, toți copiii noștri o merită. Statul nostru și istoria o merită. Să obținem în sfârșit victoria” , a transmis el.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 286 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene din Donbas. Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri

Statele Unite avertizează că ”nu încurajează” Ucraina să efectueze atacuri în Rusia

Statele Unite avertizează marți că ”nu încurajează” Ucraina să efectueze atacuri în Rusia, în urma unor atacuri cu dronă în două baze aeriene rusești, atribuite Kievului, relatează AFP, citată de News.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: „Din acest an, Europa va trăi fără petrolul rus”. Rusia nu acceptă plafonul impus petrolului de către Uniunea Europeană și de G7

”Noi nu încurajăm Ucraina să lanseze atacuri în afara frontierelor sale”, a declarat purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

”Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a susține Ucraina facem în susținerea independenței Ucrainei”, a mai spus acesta.

SUA, ajutor de cel puțin 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

Americanii au decis să ofere Ucrainei cel puțin 800 de milioane de dolari în asistență suplimentară pentru securitate în 2023 și să stimuleze Taiwanul cu miliarde de dolari în următorii ani, potrivit unei legi privind politica de apărare în valoare de 858 de miliarde de dolari.

Citește și: „Victimele au între patru și 80 de ani”. Soldații ruși au abuzat o fată de patru ani, de față cu părinții ei. Metodele barbare la care rușii apelează, pentru a induce teroarea în civilii din Ucraina

Reprezentantul Ucrainei la ONU: „A implora Moscova pentru pace sau a face apel la bunul simț este absolut inutil”

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergii Kislitsia, a declarat în timpul Consiliului de Securitate al ONU din 6 decembrie că „prin sărbătorirea aniversării Memorandumului de la Budapesta cu o lovitură cu rachete asupra Ucrainei (pe 5 decembrie), Kremlinul a arătat în cele din urmă că nu are temeiuri morale sau legale pentru a deține arme nucleare”, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit ambasadorului, comunitatea internațională ar trebui să înceapă „ să ia în considerare acorduri post-Putin cu Moscova”.

Citește și: Putin a acceptat să poarte discuții cu Joe Biden despre posibilitatea încheierii războiului din Ucraina. Președintele Americii a făcut primul pas

”Acorduri care ar trebui să includă un nou Memorandum de la Budapesta care urmează să fie semnat de Moscova în contextul denuclearizării acesteia. Moscova poate fi doar forțată să ajungă la pace, pentru că aceasta este singura limbă pe care o înțelege și la care răspunde”, mai spune diplomatul, adăugând că „a implora Moscova pentru pace sau a face apel la bunul simț este absolut inutil”.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.