LIVE UPDATE Ziua 291 de război în Ucraina. Doi morți și cinci răniți în urma bombardamentelor rusești din Herson! Rusia vrea să producă intens arme din „cele mai puternice”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 dec 2022, 15:41

Rusia vrea să producă intens arme din „cele mai puternice”

Sursa: Twitter (Little) Think Tank

Cazarme rusești au fost lovite în orașul Melitopol din Ucraina. Au fost raportați zeci de morți și răniți ruși în urma bombardamentelor. Cancelarul german Olaf Scholz spune că Vladimir Putin este hotărât să cucerească teritorii din Ucraina.

Doi morți și cinci răniți în regiunea sudică Herson, potrivit guvernatorului

UPDATE 13.20: Două persoane au fost ucise și alte cinci rănite după ce trupele rusești au bombardat regiunea sudică Herson, a declarat, duminică, guvernatorul.

Orașul Herson a fost recucerit în noiembrie de forțele ucrainene în timpul unei contraofensive a Kievului.

Pe aplicația de mesagerie Telegram, guvernatorul, Iaroslav Ianoșevici, a declarat că forțele ruse au lovit sâmbătă o maternitate, o cafenea și o clădire de apartamente.

„Inamicul a atacat din nou cartierele rezidențiale din Kherson.

Noaptea trecută, două persoane au fost ucise din cauza bombardamentelor rusești”, a declarat acesta.

Ianoșevici a precizat că alte cinci persoane au fost rănite în orașul care a fost atacat cu artilerie, sisteme de rachete cu lansare multiplă, tancuri și mortiere.

Rusia își intensifică producția de „cele mai puternice” arme, spune Dmitri Medvedev

UPDATE 11.43: Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că țara își intensifică producția de arme de nouă generație pentru a se proteja de inamicii din Europa, Statele Unite și Australia.

Medvedev a declarat, pe aplicația de mesagerie Telegram:

„Intensificăm producția celor mai puternice mijloace de distrugere. Inclusiv cele bazate pe principii noi”.

Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, nu a oferit detalii despre arme.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE 10.15: Administrația instalată de Rusia în regiunea ucraineană Herson a declarat că a început să schimbe grivna ucraineană în circulație locală în ruble rusești, urmând ca circulația grivnei în zonele controlate de Moscova să se încheie la 1 ianuarie.

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă pe Telegram de către administrația regiunii numită de Moscova, Andrei Peretonkin, șeful filialei locale a băncii centrale ruse, a declarat:

„Pentru confortul locuitorilor și pentru a permite o integrare mai ușoară a regiunii în spațiul economic rusesc, în această săptămână băncile din regiunea Kherson au început operațiunile de schimb valutar”.

Anterior, administrația instalată de Rusia declarase că atât rubla, cât și grivna vor fi acceptate în regiunea Herson, relatează The Guardian.

Citește și: „Nu am înnebunit”. Vladimir Putin nu exclude posibilitatea de a folosi arme nucleare, dar spune că știe ce presupune acest lucru

Forțele rusești au preluat controlul asupra celei mai mari părți a regiunii Herson în primele zile ale invaziei Moscovei în Ucraina. Rusia a declarat-o anexată în septembrie, după un referendum condamnat de Ucraina și de țările occidentale.

La mai puțin de două luni, forțele rusești s-au retras din orașul Herson sub presiunea unei contraofensive ucrainene, continuând să dețină cea mai mare parte a teritoriului regiunii.

Rachete ucrainene au lovit o cazarmă din Melitopolul ocupat de Rusia

UPDATE 9.47: Ucraina a atacat o cazarmă din orașul Melitopol, ocupat de Rusia, iar unele surse ucrainene susțin că există zeci de victime rusești.

Citește și: Amenințarea unui război nuclear este „în creștere”! Vladimir Putin anunță că armele nucleare sunt văzute ca „un mijloc de protecție” dar și o descurajare pentru inamic

Potrivit martorilor, au fost auzite 10 explozii, deși este posibil ca unele dintre acestea să fi fost produse de sistemele antiaeriene rusești. Oficialii ucraineni au afirmat că există zeci de morți și răniți ruși, în timp ce Rusia a recunoscut un număr mic de victime.

Imagini video postate pe rețelele de socializare au arătat ceea ce se pretinde a fi o cazarmă rusă din sudul orașului cuprinsă de un incendiu violent, unii susținând că locul era folosit de grupul de mercenari Wagner.

O altă înregistrare video a arătat salvatori în ruine, cu mai multe cadavre vizibile.

Locația, un fost complex hotelier și stațiune de lângă o biserică din orașul cunoscut sub numele de Halt al Vânătorilor, era folosită drept cazarmă, majoritatea victimelor aflându-se aparent într-o sală de mese când a fost lovită.

Lovitura asupra Melitopolului- despre care se spune că a fost efectuată cu rachete Himars- a fost una dintre cele câteva atacuri efectuate peste noapte asupra bazelor rusești. Explozii au fost raportate, de asemenea, peste noapte, în Crimeea ocupată de Rusia, inclusiv în Sevastopol și Simferopol.

Vladimir Putin este hotărât să cucerească teritorii din Ucraina, afirmă Olaf Scholz

UPDATE 9.35: Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că Vladimir Putin este hotărât să cucerească teritorii din Ucraina și nu manifestă nicio reținere în brutalitatea sa.

„Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva”, a declarat Scholz sâmbătă, la un eveniment la Potsdam, lângă Berlin. „El vrea pur și simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violență”.

Olaf Scholz a vorbit direct cu președintele rus mai mult decât majoritatea celorlalți lideri occidentali de când a început războiul, din 24 februarie. Cei doi au vorbit ultima dată la telefon, timp de o oră, pe 2 decembrie.

Cancelarul german a declarat că nu este clar câți soldați ruși au murit până acum în invazie, dar că numărul ar putea fi de 100.000.

„Am văzut brutalitatea de care este capabil președintele rus: în Cecenia, unde a eradicat practic întreaga țară; sau în Siria. Nu există nicio reținere acolo, este cât se poate de simplu.

Suntem de opinii complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el pentru că vreau să trăiesc momentul în care este posibil să ieșim din această situație. Iar acest lucru nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt”, a declarat Olaf Scholz.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.