LIVE UPDATE Ziua 292 de război în Ucraina: Rusia este de acord ca negocierile cu SUA să aibă loc în lstanbul, deoarece este un „loc confortabil”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 dec 2022, 12:46

LIVE UPDATE Ziua 292 de război în Ucraina: Rusia a transferat sute de echipamente spre Herson, iar Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, dar și a Iranului

Sursa: Facebook

În a 292-a zi de război, Volodimir Zelenski continuă eforturile diplomatice pentru sprijinul Ucrainei, în timp ce armata ucraineană a lovit o bază Wagner din Lugansk. Statele Unite ale Americii prioritizează eforturile de consolidare ale apărării antiareriene ale Ucrainei.

UPDATE ORA 12:30. Serviciile secrete britanice afirmă că Rusia nu va putea înainta în următoarea perioadă

Serviciile secrete britanice au afirmat faptul că, în următoarele luni, Rusia nu va mai putea să avanseze, ceea ce va conferi un avantaj extrem de important armatei ucrainene.

„Cel mai probabil, strategia Rusiei nu îşi va îndeplini obiectivele: este extrem de improbabil ca armata rusă să poată genera în prezent o forţă de atac eficientă şi capabilă să recucerească aceste zone.

E improbabil ca forţele terestre ruse să facă progrese semnificative din punct de vedere operaţional în următoarele câteva luni”, este precizat în acutalizarea zilnică a analizei de război.

UPDATE ORA 10:00. Rusia este de acord ca negocierile cu SUA să aibă loc în lstanbul

Rusia este de părere că Istanbul reprezintă un „loc confortabil” pentru ca negocierile cu Statele Unite ale Americii să aibă loc.

Cu toate acestea, Moscova nu este de părere că America dă dovadă de o abordare constructive în ceea ce priveșe discuțiile, potrivit lui Serghei Vershinin, ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: „Am văzut soldați arzând de vii. Auzi foarte multă moarte în jur”. Mărturiile cutremurătoare ale unui soldat american care a luptat voluntar în Ucraina

UPDATE ORA 08:30. Emmanuel Macron, președintele Franței, asigură Ucraina că va continua să o sprijine

Președintele francez l-a asigurat pe Volodimir Zelenski faptul că va continua să ajute, atât timp cât va fi nevoie.

„Cu preşedintele Zelenski, am pregătit conferinţele pe care Franţa le găzduieşte marţi: prima, internaţională, pentru a răspunde nevoilor Ucrainei de a trece peste iarnă, şi a doua cu companiile franceze care se angajează în reconstrucţia ţării”, a precizat acesta.

UPDATE ORA 08:00. Sute de locuitori din Zaporojie se află în Rusia

Peste 230 de locuitori din regiunea Zaporojie se află, în prezent, în Rusia, în captivitate, potrivit unui înalt oficial.

Citește și: Mii de militari au demisionat din Armata Română, după izbucnirea războiului în Ucraina. Numărul s-a dublat față de anul 2021. Ce soluții propune MApN

Oleksandr Starukh, guvernatorul regiunii, a declarat că mai mult de 570 de civili din regiune au fost în Rusia, în captivitate, din februarie, de când a început războiul. De asemenea, acesta a mai spus că organizațiile inernaționale sunt, de cele mai multe ori, „neputincioase” în fața a tot ceea ce se întâmplă.