LIVE UPDATE Ziua 299 de război în Ucraina: Vladimir Putin urmează să facă o vizită în Belarus, în timp ce Marea Britanie va trimite un nou ajutor în Ucraina

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 dec 2022, 15:51

LIVE UPDATE Ziua 299 de război în Ucraina: Vladimir Putin urmează să facă o vizită în Belarus, în timp ce Marea Britanie va trimite un nou ajutor în Ucraina

Sursa: Facebook

În a 299-a zi de război, Kiev, Capitala Ucrainei, a fost, din nou bombardată. Volodimir Zelenski a afirmat că FIFA nu i-a dat voie să difuzeze discursul pe care îl avea pregătit înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar.

UPDATE ORA 15:30. Ucraina se confruntă, în continuare, cu lipsa energiei electrice

Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, civilii au rămas, în continuare fără energi electrică și fără căldură. Situația era gravă, iar această problemă nu va fi soluționată prea curând, mai ales că Vladimir Putin a spus că este necesar ca infrastructura energetică a Ucrainei să fie atacată.

UPDATE ORA 14:00. Volodimir Zelenski cere mai multe arme

Volodimir Zelenski a cerut liderilor mondiali occidentali, care s-au reunit în Letonia, să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană, dar și alte tipuri de armament.

„Vă cer să creșteți posibilitatea de a furniza sisteme de apărare aeriană țării noastre și să contribuiți la accelerarea deciziilor relevante care urmează să fie luate de partenerii noștri", a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE ORA 12.30. Ucraina anunță doborârea a 30 de drone rusești

Armata din Ucraina a anunțat că, peste noapte, a doborât 30 de drone ale armatei invadatoare. Rusia a atacat Ucraina folosind zeci de drone kamikaze pe care le-a cumpărat din Iran, deși mereu a negat aceste afirmații.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:00. Vladimir Putin zboară în Belarus, având prima vizită oficială din ultimii trei ani

Vladimir Putin merge astăzi, 19 decembrie, în Belarus. Kievul crede că liderul de la Kremlin ar urma să facă presiuni asupra lui Alexander Lukașenko în ceea ce privește alăturarea unei noi ofensive.

UPDATE ORA 09:30. Rusia trimite mai mulți soldați în apropiere de Melitopol

Conform Statului Major al forțelor armate ucrainene, Rusia trimite mai mulți soldați în apropierea orașului Melitopol, ceea ce ar putea să fie un răspuns al rușilor pentru informația conform căreia o contraofensivă a ucrainenilor ar fi iminentă.

Citește și: Rusia: „Nu este pe ordinea de zi” ca bombardamentele din Ucraina să înceteze de Crăciun

UPDATE ORA 08:00. Capitala Ucrainei a fost bombardată cu rachete din Iran

Kievul a fost, din nou, bombardat cu rachete iraniene, conform Reuters. Ultimele atacuri ale armatei ruse au vizat „infrastructura critică” a Kievului, dar și case care se aflau în apropiere.

Citește și: „Nu am înnebunit”. Vladimir Putin nu exclude posibilitatea de a folosi arme nucleare, dar spune că știe ce presupune acest lucru

De asemenea, sistemele de apărare ale armatei din Ucraina au distrus aproximativ 15 drone care urmau să lovească orașuș Kiev.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.