LIVE UPDATE Ziua 307 de război în Ucraina. Rusia, ultimatum amenințător: ”Îndepliniți toate aceste condiții! Altfel, armata rusă va decide!” Kievul vrea summit pentru pace până la finalul lui februarie

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 27 sep 2023, 00:20

Serghei Lavrov a dat luni, 26 decembrie, un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini solicitările Rusiei, inclusiv renunțarea la teritoriul controlat de aceasta, sau armata rusă va decide asupra problemei.

Serghei Lavrov a dat un ultimatum Ucrainei după ce, duminică, 25 decembrie, președintele rus, Vladimir Putin, a susținut că Moscova este deschisă la discuții și a acuzat Kievul și susținătorii săi occidentali pentru lipsa de negocieri.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 306 de război în Ucraina. 65 de localități, atacate în ziua de Crăciun de forțele ruse. Mesajul lui Zelenski

„Propunerile noastre de demilitarizare și denazificare a teritoriilor controlate de regim, de eliminare a amenințărilor la adresa securității Rusiei care emană de acolo, și chestiunea noilor noastre teritorii, sunt bine cunoscute de inamic", a declarat Lavrov, la sfârșitul zilei de luni.

„Ideea este simplă: Îndepliniți-le pentru binele vostru. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă".

Lavrov a declarat pentru TASS că, în ceea ce privește durata conflictului, „ mingea este în terenul regimului ucrainean și a Washingtonului aflat în spatele acestuia".

Statele Unite și aliații lor din NATO, împreună cu Ucraina, doresc să învingă Rusia „pe câmpul de luptă" pentru a o distruge, a declarat ministrul rus de externe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Acțiunile țărilor din Occident și ale lui Zelenski, aflat sub controlul lor confirmă natura globală a crizei ucrainene", a declarat Lavrov.

„Nu este un secret pentru nimeni că obiectivul strategic al Statelor Unite și al aliaților săi din NATO este înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă ca mecanism de slăbire semnificativă sau chiar de distrugere a țării noastre", a mai spus acesta.

Citește și: Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

Ucraina a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice ale Rusiei 

De la începutul anului 2022, Rusia a lansat peste 4.500 de atacuri cibernetice care au vizat Ucraina și care au fost neutralizate, a declarat Ilia Vitiuk, şef al departamentului de securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU), citat de AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Soția soldatului rus, care l-a îndemnat să abuzeze sexual ucrainencele, este dată în urmărire internațională: „Îți permit”

”Țara agresoare lansează în medie peste zece atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu ştie de o mare parte dintre ele. (…) Am intrat în 2022 cu opt ani de experienţă de război hibrid. (…) În momentul invaziei, eram deja pregătiţi pentru cele mai rele scenarii”, a spus oficialul, într-un interviu pentru postul de televiziune ”My-Ukraine”.


 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.