LIVE UPDATE Ziua 313 de război în Ucraina: O școală în care se adăposteau ruși a fost bombardată. Numărul victimelor ar fi de ordinul sutelor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 ian 2023, 15:10

LIVE UPDATE Ziua 313 de război în Ucraina: Zeci de drone au căzut asupra Ucrainei, iar infrastructura energetică a fost, din nou, avariată. În Donbas se duc lupte grele

Sursa: Facebook

În a 313-a zi de război, zeci de drone rusești au căzut peste Ucraina și au vizat infrastructura esențială a țării. Șeful NATO a punctat, încă o dată, sprijinul necondiționat pe care Ucraina trebuie să îl primească, pentru a câștiga războiul.

UPDATE ORA 15:00. Ucraina anunță doborârea a aproximativ 40 de rachete rusești

Ucraina a anunțat că a doborât toate cele 39 de rachete care au fost lansate de către armata invadatoare, într-un atac ce a avut loc azi-noapte. Rusia a folosit drone kamikaze Shaded-131/136, din Iran.

UPDATE ORA 14:00. Mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac al rușilor

Armata rusă a lansat un atac asupra orașului Beryslav, în partea de sud a țării, folosind obuze trase din tancuri.

Cinci persoane au fost rănite în urma incidentului.

Potrivit guvernatorului regiunii Herson, rușii au bombardat piața din oraș, iar trei persoane încă se află în stare critică, din cele cinci care au fost atacate.

UPDATE ORA 12:30. Ministrul Apărării din Ucraina crede susține că Putin va introduce legea marțială

Ministrul Apărării din Ucraina este de părere că Vladimir Putin urmează să decreteze legea marțială, dar și că se pregătește pentru a începe un nou val de mobilizări.

„Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, vor decreta legea marțială și vor începe un nou val de mobilizare”, a precizat acesta.

UPDATE ORA 11:00. O școală în care se adăposteau ruși a fost bombardată

Armata din Ucraina a atacat o școală din Makiivka, aproape de Donețk, ce devenise loc de refugiu pentru armata rusă. Ucrainenii au folosit rachete HIMARS și, conform surselor rusești, este vorba de sute de victime.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform jurnalistului Christo Grozez, atacul ar fi avut loc în noaptea de Revelion și mai mulți corespondenți pro-ruși au precizat, în mediul online, că acolo a fost locul unde s-a aflat „iadul pe pământ”.

De asemenea, pe canalele media pro-ruse se estimează că numărul rușilor din acea școală ar fi fost de 600, unii fiind prinși sub dărâmături, iar, la subsol, ar fi fost muniție. Informațiile nu au fost confirmate, încă, de o sursă oficială.

 

UPDATE ORA 09:30. Jens Stoltenberg afirmă necesitatea Ucrainei de a fi ajutată

Șegul NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că țările din Occident trebuie să continue să ajute Ucrain a, deoarece Rusia nu pare să renunțe la dorința de a cuceri țara. De asemenea, acesta este de părere că armamentul care va fi acordat, în continuare, Ucrainei, va face Rusia să accepte negocierile de pace.

„Forţele ucrainene au avansat de câteva luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forţe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că ruşii sunt pregătiţi să continue războiul şi pot încerca să lanseze o nouă ofensivă.

Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se aşeze la masă şi să negocieze cu bună credinţă şi cu respectarea Ucrainei ca ţară independentă din Europa.

Citește și: Kim Jong-un avertizează cu creșterea „exponențială” a arsenalului nuclear, menit să facă față adversarilor săi: Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud

Ceea ce ştim este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă”, a spus Jens Stoltenberg.

UPDATE ORA 08:00. Infrastructura energetică a țării a fost avariată

Rușii au lansat zeci de drone asupra Ucrainei în primele ore ale noului an, iar acest lucru a dus, din nou, la avarierea infrastructurii energetice a țării. Acest lucru a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică și cu căldură, susține Vitali Klitschko.

Un băiat de 19 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, în Kiev.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.