LIVE UPDATE Ziua 315 de război în Ucraina. Rusia anunță că a pierdut 89 de militari la Makiivka. Zelenski: "Împreună cu partenerii noștri trebuie să ne întărim apărarea"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 04 ian 2023, 09:25

Rusia continuă să bombardeze Ucraina în cea de-a 315 -a zi.

Potrivit Direcției de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia ar pregăti o nouă ofensivă dinspre nord și est.

Andrii Cherniak, purtătorul de cuvânt al serviciului, a declarat că „astfel de acțiuni ale inamicului sunt așteptate, iar trupele noastre sunt pregătite”. Strategia forțelor ruse este de a menține coridorul terestru spre Crimeea ocupată și de a cuceri întreaga regiune Donețk, potrivit lui Cherniak.

Citește și: Moscow Times: Putin pregătește o nouă mobilizare și este sfătuit de asociația „văduvelor” să procedeze asemenea lui Stalin

Zelenski:" împreună cu partenerii noștri trebuie să ne întărim apărarea"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marți seară, în mesajul său zilnic adresat națiunii, că țara sa are nevoie de o întărire a apărării, în contextul în care, spune liderul de la Kiev, Rusia pregătește o nouă mobilizare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Acum este momentul în care împreună cu partenerii noștri trebuie să ne întărim apărarea.

Nu avem nicio îndoială că actualii stăpâni ai Rusiei vor arunca tot ce le-a mai rămas și pe toți cei pe care îi pot aduna pentru a încerca să schimbe cursul războiului și măcar să-și amâne înfrângerea”, a spus Zelenski.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 314 de război în Ucraina. Zelenski susține că Rusia pregătește o campanie prelungită de atacuri cu drone iraniene: "Numărul dronelor doborâte depășește deja 80"

”Trebuie să perturbăm acest scenariu rusesc. Ne pregătim pentru asta. Teroriștii trebuie să piardă. Orice încercare a lor de ofensivă nouă trebuie să eșueze. Aceasta va fi înfrângerea finală a statului terorist. Mulțumesc tuturor partenerilor care înțeleg acest lucru. Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să-i arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieții ”, a mai spus Zelenski în mesajul publicat de Președinția ucraineană.

Rusia anunță un nou bilanț al victimelor atacului de la Makiivka

Ministerul rus al apărării a anunțat marți, 3 ianuarie, că numărul soldaților uciși în atacul de la Makiivka a ajuns la 89, relatează AFP, citată de Agerpres.

Citește și: Povestea Victoriei, mama care a fost ucisă în Herson, în timp ce ajuta oamenii. A lăsat în urmă doi copii de 17 și 12 ani

”Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89”, a anunțat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video. ”În prezent, o comisie efectuează o anchetă asupra împrejurărilor. Dar este deja clar că principala cauză (…) o reprezintă pornirea şi utilizarea masivă de către personal a telefoanelor mobile în raza de acţiune a armelor inamice, contrar interdicţiei”, a adăugat Sevriukov.