LIVE UPDATE Ziua 335 de război în Ucraina: Ucraina ar fi propus Belarusului un pact de neagresiune. Rusia ar urma să nu mai permită părăsirea țării a cetățenilor

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 ian 2023, 15:59

Rusia continuă să atace regiunea Donețk, iar trei persoane au fost ucise și altele rănite

Sursa: Facebook

În a 335-a zi de război, adjunctul șefului de cabinet al președintelui ucrainean și-a dat demisia, în timp ce germanii de la Rheinmetall doresc să livreze în Ucraina 139 de tancuri Leopard, lucru ce a stârnit un nou val de furie la Moscova.

UPDATE ORA 14:30. NATO nu vede semne ale opririi războiului

Cu toate că, peste o lună, se va împlini un an de la începerea războiului, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, susține că Putin nu dă niciun semn că ar face vreo schimbare în ceea ce obiectivele războiului.

De asemenea, acesta a anunțat că Ucraina ar putea primi, în scurt timp, tancuri Leopard din partea Germaniei.

UPDATE ORA 13:00. Ucraina ar fi propus Belarusului un pact de neagresiune

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, susține că Ucraina i-a propus un pact de neagresiune. Cu toate acestea, el susține că antrenarea militanților care ar reprezenta o amenințare pentru țara sa continuă.

„Nu știu de ce ucrainenii fac asta. Pe de o parte ne cer să nu luptăm cu Ucraina în niciun caz, ca trupele noastre să nu se deplaseze acolo.

Ei sugerează semnarea unui pact de neagresiune”,
a dezvăluit acesta.

UPDATE ORA 11:30. Rusia ar urma să nu mai permită părăsirea țării

Duma de Stat s-ar pregăti pentru a modifica legislația rusească. Odată ce acest lucru va fi făcut, cetățenii ruși și cei străini ar urma să părăsească țara doar cu o programare prealabilă la autorități.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rușii se tem de o nouă mobilizare, așa cum s-a întâmplat în toamnă, mai ales că, în ultimele luni, Rusia a tot trimis noi soldați în Ucraina.

UPDATE ORA 10:00. Volodimir Zelenski a interzis oficialilor să părăsească țara fără un scop

Volodimir Zelenski nu mai dă voie oficialilor ucraineni să părăsească țar a, decât dacă au un scop oficial.

„Oficialii nu vor mai putea călători în străinătate pentru vacanță sau pentru orice alt scop neguvernamental. Dacă vor să se odihnească acum, se vor odihni în afara serviciului de stat”, a spus Zelenski.

UPDATE ORA 09:00. Mai multe persoane au murit în urma bombardamentelor din Donețk

Rusia continuă să atace regiunea Donețk, iar trei persoane au fost ucise și altele rănite, în ultimele 24 de ore, susține guvernatorul Pavlo Kyrylenko.

Rușii au bombardat un cartier rezidențial, iar cel puțin nouă clădiri au fost afectate. Alimentarea cu gaz și cu electricitate a fost, din nou, întreruptă în acea regiune.

Citește și: Negocieri cu Ramstein: Indecizie pentru tancurile germane in Ucraina!

UPDATE ORA 08:00. Rusia trimite zeci de mii de soldați în Ucraina

Rusia a suferit pierderi imense pe frontul din Ucraina, motiv pentru care Moscova se vede nevoită să reîntregească armata.

Așadar, zeci de mii de soldați noi sunt trimiși pe front, susține un oficial militar american.