LIVE UPDATE Ziua 341. Regiunea Donețk este atacată constant. Zelenski: Timpul să fie arma noastră

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 30 ian 2023, 13:53

Regiunea Donețk este atacată constant

Sursa: Facebook Agerpres

Trei persoane și-au pierdut viața în Herson după un atac cu rachete rusești, în timp ce luptele au făcut ravagii în estul regiunii Donețk.

Rusia a bombardat din nou orașul-cheie Vuhledar, au declarat oficiali ucraineni. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se confruntă cu o situație dificilă în Donețk și că are nevoie de livrări mai rapide de arme și de noi tipuri de armament, la doar câteva zile după ce aliații au fost de acord să furnizeze Kievului tancuri grele de luptă.

13:41 Serviciul de Securitate al Rusiei a anunțat că a reținut trei elevi de clasa a VIII-a 

FSB, Serviciul de Securitate al Rusiei, a anunțat că a reținut trei elevi de clasa a VIII-a pe care îi acuză de avarierea unor șine de cale ferată din regiunea Moscova „la instrucțiunile unor persoane” de pe Telegram. Minorii riscă închisoare pe viață, în conformitate cu prevederile Codului Penal al Rusiei.

12:56 Kremlinul susține că Boris Johnson ”a mințit”

Kremlinul susține că fostul premier britanic Boris Johnson „a mințit” atunci când a spus că înainte de invazia în Ucraina, în februarie 2022, președintele Rusiei Vladimir Putin l-ar fi amenințat cu un atac cu rachete, scrie Reuters. 

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 339 de război în Ucraina: Ofensiva rusă din Donețk continuă, în timp ce Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Moscovei

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

10:30 Atacuri cu rachete în Belgorod, anunță guvernatorul regiunii ruse

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, a scris pe Telegram că bombardamentele au loc în Bezliudovka, care se află peste graniță de nordul regiunii Harkov din Ucraina, scrie CNN.

„Potrivit datelor preliminare, există două victime – bărbați cu răni cauzate de schije și șoul obuzelor. La fața locului s-au deplasat servicii medicale și operaționale.”,

a scris acesta pe Telegram.

9:40 Autoritățile ruse se gândesc să recruteze noi soldați în cadrul așa-zisei „mobilizări parțiale”, potrivit serviciilor secrete britanice

În evaluarea de luni dimineață, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că este foarte probabil ca liderii ruși „să continue să caute modalități de a întruni numărul mare de personal necesar pentru a asigura resursele pentru orice viitoare ofensivă majoră în Ucraina, minimizând în același timp disensiunile interne", potrivit hotnews.ro.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 340 de război în Ucraina: Rușii au început să emită pașapoarte rusești în regiunea Donețk