LIVE UPDATE Ziua 355 de război în Ucraina: Rusia ar încerca să creeze o lovitură de stat în Republica Moldova

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 feb 2023, 14:16

Rusia se pregătește să vândă arme în valoare de 10 miliarde de dolari Indiei

Sursa: Facebook

În a 355-a zi de război, Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a anunțat că, pe data de 24 februarie, atunci când se va împlini un an de la invazia Rusiei, vor fi anunțate noi sancțiuni împotriva Moscovei.

UPDATE ORA 14:00. Rusia ar încerca să creeze o lovitură de stat în Republica Moldova

Alexei Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, susține că Rusia ar pregăti o lovitură de stat în Republica Moldova prin trimiterea mai multor ceceni acolo.

De asemenea, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat că Rusia s-ar baza pe acțiuni violente care vor fi mascate sub proteste organizate de presupusa opoziție, cu ajutorul unor persoane din afara țării.

UPDATE ORA 13:00. Liderul cecenilor este convins de reușita războiului

Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, a spus că este convins de faptul că își va atinge toate obiectivele din Ucraina chiar până la finalul anului. De asemenea, acesta este de părere că o negociere cu Volodimir Zelenski ar reprezenta o decizie neinspirată.

UPDATE ORA 12:00. Rusia își consolidează și își extinde pozițiile în zonele ocupate

Rusia a început să își consolideze și să își extindă pozițiile din zonele ocupat din Ucraina, susține Ministerul Apărării din Marea Britanie.

„În ciuda faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, Rusia este îngrijorată în continuare de apărarea extremităţilor liniei frontului său extins”, a spus Ministerul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:00. Țările NATO trebuie să aibă stocuri mai mari de muniție

Deoarece țările membre NATO au ajutat Ucraina cu armament, propriile lor stocuri au avut de suferit. Prin urmare, NATO ar planifica stocuri mai mari de aici înainte, pentru a acoperi necesarul națiunilor.

Depozitele Occidentului au rămas fără o parte importantă din muniția pe care o aveau, dar, chiar și așa, au declarat că vor continua să ajute Ucraina, pentru ca războiul să se încheie cât mai repede.

UPDATE ORA 10:00. Rusia vinde arme în valoare de zeci de miliarde de dolari

Rusia se pregătește să vândă arme în valoare de 10 miliarde de dolari Indiei care, în ultimul deceniu, a cumpărat armament militar în valoare de 13 miliarde de dolari. 20% din comenzile Rusiei de armament militar sunt pentru New Delhi, țară care nu a condamnat Rusia pentru război.

UPDATE PRA 09:00. Mai multe explozii au fost auzite în trei regiuni

Rușii au bombardat Mariupol, Nikolske și Manhush. De asemenea, Ucraina a bombardat o bază a invadatorilor. „Una dintre bazele invadatorilor, de la școala nr. 3 din satul Nikolske, a fost lovită”, a declarat Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol.

Citește și: Zelenskyy încearcă să aduca Ucraina la ea acasă în UE!

UPDATE ORA 08:00. Rusia înregistrează progrese minore

Conform Ministerului rus al Apărării, armata rusă a înaintat doi kilometri spre vest, în patru zile. În tot acest timp, armata ucraineană a declarat că peste 560 de soldați ruși au murit pe front de la începutul războiului. Totalul a ajuns la 138.340.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.