LIVE UPDATE Ziua 371 de război în Ucraina: Rusia susține că Ucraina ar putea începe o luptă în Transnistria

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2023, 13:38

Armata ucraineană a respins, în ultimele 24 de ore, 85 de atacuri ale rușilor

Sursa: Facebook

În a 371-a de zi de război, armata rusă continuă să atace regiunea Bahmut, deși un oficial american nu crede în câștigurile pe termen scurt ale invadatorilor.

UPDATE ORA 13:30. Rusia susține că Ucraina ar putea începe o luptă în Transnistria

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe susține că Moscova „este îngrijorată de posibilitatea livrării de substanțe radioactive prin porturile Odesa și Cernomorsk”, pentru a putea începe „o provocare în Transnistria”.

UPDATE ORA 12:30. Ucraina ar începe să pregătească contraofensiva de primăvară

Ucraina s-ar pregăti pentru contraofensiva de primăvară, lucru pe care Volodimir Zelenski și un corespondent de război l-au dat de înțeles.

De câtva timp, se vorbește despre posibilitatea ca Ucraina să recurgă la această strategie, pentru a câștiga teren în fața invadatorilor.

UPDATE ORA 11:00. Ucraina a primit ajutor militar din partea Serbiei

Serbia a trimis Ucrainei rachete lansatoare multiple Grad, iar numărul lor se ridică la 3.500. Rachetele au o rază de acțiune de două ori mai mare decât cele obișnuite- 40 de km.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 09:30. Ucraina a îndemnat Mexicul să o sprijine în război

Ministrul ucrainean de Externe a îndemnat Mexicul să nu mai fie neutru și să sprijine Kievul în războiul împotriva Rusiei.

„Această țară rămâne mai mult sau mai puțin neutră. Avem nevoie de mai mult sprijin. Vorbesc acum cel puțin despre ajutor militar.

Sperăm că societatea mexicană, poporul mexican și, în primul rând, guvernul din această țară, își vor schimba încet discursul...

avem nevoie de mai mult sprijin”, a declarat acesta.

UPDATE ORA 08:00. Ucraina a respins peste 80 de atacuri ale rușilor

Armata ucraineană a respins, în ultimele 24 de ore, 85 de atacuri ale rușilor, în cinci zone din estul și din nord-estul Ucrainei.

În urma unui atac care a avut loc asupra orașului Kupiansk, Harkov, un bărbat și-a pierdut viața, iar un parc, o grădiniță și mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.