LIVE UPDATE Ziua 376 de război în Ucraina: Serghei Șoigu a vizitat orașul ucrainean Mariupol

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 06 mar 2023, 13:25

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, este posibil ca armata ucraineană să se retragă în estul orașului Bahmut

Sursa: Facebook

În a 376-a zi de război, conform Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, armata rusă se concentrează asupra regiunilor: Bahmut, Kupyan, Lîman, Avdiiv, Shakhtar.

UPDATE ORA 13:00. Rusia ar putea pune mâna pe orașul Bahmut

Orașul Bahmut este un oraș mic, rămas fără mai bine de 90% din populația sa. Armata ucraineană, care încearcă să îl apere, este încercuită de ruși care se bazează, în încercarea de a-l obține, pe: atacuri de artilerie, lovituri aeriene și de mortiere, miliatari ruși și luptători ai Grupului Wagner.

UPDATE ORA 11:30. Ucraina a respins mai multe atacuri ale invadatorilor

Armata rusă a reușit, în timpul nopții, să respingă 13 din 15 atacuri ale armatei ruse, conform purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Din cauza faptului că războiul continuă de mult mai mult timp decât Putin ar fi anticipat, armata rusă a pierdut peste 3.400 de tancuri și ale mii de echipamente militare. Așadar, armata rusă s-a văzut nevoită să lupte cu tancuri vechi de 60-70 de ani, potrivit experților militari din Regatul Unit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Serghei Șoigu a vizitat Mariupol

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a vizitat orașul Mariupol, care se află sub control rusesc. Mariupol se află în regiunea Donețk și a căzut în mâinile invadatorilor după mai mult luni.

Armata rusă a anunțat că vizita ministrului a fost făcută, pentru a inspecta lucrările de reconstrucție din Donba. Mai mult decât atât, lui Serghei Șoigu i-a fost prezentat și un raport în ceea ce privește construcția unui apeduct ce ar urma să facă legătura între Donețk și Rostov, o regiune din Rusia.

UPDATE ORA 08:30. Ucraina s-ar pute retrage în estul orașului Bahmut

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, este posibil ca armata ucraineană să se retragă în estul orașului Bahmut, dar continuă să ucidă, zilnic, soldați ruși. Institutul a mai precizat faptul că ofensiva rusă din regiunea Lugansk nu înaintează, numărul soldaților ruși morți reprezintă o bază solidă pentru contraofensiva Ucrainei.

UPDATE ORA 08:00. Regiunea Bolgorod ar fi fost atacată cu rachete

Un guvernator rus susține că orașul rusesc Belgorod a fost atacat, în această dimineață, 6 martie, cu rachete. Cel puțin o persoană a fost rănită, iar forțele ruse au respins trei atacuri. Resturi de rachete au căzut la sol și au lovit mai multe linii de electricitate.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov nu a precizat cine este vinovat pentru cele întâmplate, spunând doar că persoana care a fost rănită este un „bărbat cu răni de șrapnel la mână”.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.