LIVE UPDATE Ziua 379 de război. Atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 dec 2023, 01:00

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 379-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Rachetele rusești au lovit orașe din Ucrain a, inclusiv capitala Kiev, portul Odesa de la Marea Neagră și al doilea oraș Harkov, la începutul zilei de joi, în timp ce apărătorii ucraineni au respins asalturile violente asupra orașului asediat Bahmut.

Miercuri seară, armata ucraineană a anunțat că forțele sale au reușit să respingă atacurile intense ale Rusiei asupra orașului minier Bahmut din estul țării, în ciuda faptului că Rusia pretinde că deține controlul asupra jumătății estice a acestuia.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 378 de război în Ucraina: NATO crede că orașul Bahmut va fi al rușilor. Rusia ar fi cumpărat armament din Iran

Patru persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești asupra orașului Lviv, a anunțat pe Telegram șeful administrației militare regionale, scrie The Guardian.

„În acest moment, se știe despre patru morți.

Este vorba de patru adulți. Doi bărbați și două femei. Erau acasă când a căzut racheta”,
a scris Maxim Kozițki, care a publicat și imagini de la fața locului.

 

Întrerupere a energiei electrice la centrala nucleară Zaporojie în urma bombardamentelor

Bombardamentele ruse au deconectat centrala nucleară Zaporojie de la rețeaua electrică ucraineană, a anunțat joi dimineață compania de energie Enerhoatom, citată de CNN.

„Astăzi, ultima linie de comunicație dintre CNE Zaporojie și sistemul energetic ucrainean a fost întreruptă.

Combustibilul pentru funcționare rămâne timp de 10 z ile”, a transmis compania într-un comunicat.

Citește și: Statele Unite ale Americii trimit tehnică militară, în România și în Bulgaria. Mai multe exerciții militare urmează să fie desfășurate în cele două țări

Cel puțin 2 morți la Kiev în urma atacului rusesc

O explozie a forțele ruse în vestul Kievului a ucis cel puțin două persoane, a declarat joi primarul capitalei, Vitali Klitschko, pe Telegram, citat de CNN.

„Încă o explozie în capitală, în cartierul Svyatoshynskiy. Toate serviciile se îndreaptă spre fața locului. Mașinile au luat foc în curtea unei clădiri rezidențiale. Sunt două victime în districtul Svyatoshynskiy”, a transmis primarul.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 375 de război în Ucraina: Lupte crâncene în Bahmut, oraşul a fost înconjurat de ruşi. Volodimir Zelenski, despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană:" Creşte furnizarea de arme către Ucraina"

Primarul Kievului, Vitalii Klitschko, a confirmat că una dintre explozii a fost un atac asupra unei instalații electrice și că 40% dintre locuitorii Kievului au rămas fără încălzire, scrie The Guardian.

„În urma atacului cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgență, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcționează normal", a scris Klitschko pe Telegram.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.