LIVE UPDATE Ziua 390 de război în Ucraina: Procurorii ruși au deschis un dosar penal, după mandatul de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 mar 2023, 14:29

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Sursa: Facebook

În a 390-a zi de război, Rusia susține că nu a renunțat la dorința de a încheia conflictul militar pe cale diplomatică. Cu toate acestea, Vladimir Putin susține că trebuie să se țină cont de realitatea prezentă, iar războiul se poate încheia, dacă Ucraina va respecta anumite cereri ale Rusiei.

UPDATE ORA 14:00. Procurorii ruși au deschis un dosar penal, după mandatul de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin

Procurorii din Rusia au deschis un dosar de urmărire penală împotriva judecătorilor de la Curtea Penală Internațională, cei care au emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. De asemenea, și Karim Khan, procurorul-șef al Curții, i-a supărat pe ruși și este și el trecut pe listă.

UPDATE ORA 12:30. Rusia și China și-au luat un angajament comun

În urmă cu puțin timp, președintele chinez a ajuns în Rusia. La scurt timp după aceea, acesta a declarat că Rusia și China sunt pregătite să apere ordinea mondială ce se bazează pe dreptul internațional.

De asemenea, Xi Jinping a precizat că Moscova și Beijing sunt legate de o prietenie de lungă durată, iar vizita acestuia din China nu va face nimic altceva decât să impulsioneze și mai mult relațiile ruso-chineze.

UPDATE ORA 11:00. Președintele Chinei umează să facă o vizită, în Rusia

Vladimir Putin și Xi Jinping urmează să se întâlnească, în Rusia. Kievul se teme că urmările acestei întâlniri nu vor fi unele pozitive și se teme că Beijing ar urma să ajute Rusia, în război, cu armament.

În urmă cu puțin timp, atât Rusia, cât și China s-au lăudat reciproc, lucru ce a demonstrat, încă o dată, că parteneriatul dintre cele două țări este extrem de greu de clintit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 09:30. Ucraina ar urma să primească noi ajutoare

Miniștrii de Externe al țărilor membre UE se vor întâlni la Bruxelles, pentru a discuta despre un nou pachet de sancțiuni, livrarea de muniție nouă.

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Statelor Unite ale Americii, ar urma să participe, prin videoconferință, pentru a-și informa omologii despre ultimele evenimente care au avut loc pe front.

UPDATE ORA 08:30. Rusia se revoltă, după decizia de condamnare a lui Vladimir Putin

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a declarat că acest lucru va avea consecințe foarte grave asupra dreptului internațional.

„Au decis să judece un președinte al unei puteri nucleare care nu participă la CPI din aceleași motive ca și Statele Unite și alte țări. Consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase", a transmis acesta, pe Telegram.

UPDATE ORA 08:00. Ucraina a efectuat un contraatac

La sud-vest de Bahmut, armata ucraineană a efectuat un contraatac, reușind să îndepărteze armata rusă de pe autostrada T0504, timp în care, Rusia este de părere că Ucraina pregătește o contraofensivă, în zonă.

Contraofensiva pare să reprezinte un capitol care să îi sperie pe ruși, mai ales că zvonul pare a fi unul din ce în ce mai plauzibil, pe măsură ce se vorbește din ce în ce mai mult despre această posibilitate.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.