LIVE UPDATE Ziua 409 de război: Volodimir Zelenski, adevărul despre negocierile cu Rusia: "Respectul şi ordinea vor reveni"

Autor: Diana Tilă

Rusia continuă să bombardeze Ucraina în cea de-a 409-a zi. Mesajul transmis de Volodimir Zelenski.

Vineri, 7 aprilie, Volodimir Zelenski susține că, în legătură cu Crimeea și o eventuală flexibilizare a poziţiei Kievului în privinţa negocierilor de pace, Ucraina nu va renunța la obiectivul de a recupera întreg teritoriul ocupat de ruşi, inclusiv peninsula anexată ilegal de Moscova în 2014.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 408 de război: Armata ucraineană: „Cele mai intense lupte” au loc în 3 orașe din estul Ucrainei. Ursula von der Leyen l-a avertizat pe liderul chinez, Xi Jinping: "Ar dăuna în mod semnificativ"

SUA consideră Rusia vinovată pentru scurgerea de documente secrete

Un nou set de  documente clasificate  care par să detalieze secrete americane de securitate naţională referitoare la Ucraina, Orientul Mijlociu şi China au apărut vineri pe reţelele sociale, alarmând Pentagonul şi agravând o situaţie care pare să fi prins administraţia Biden cu garda jos, relatează The  New York Times.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii a numit scurgerea de informaţii "un coşmar pentru cei cinci ochi (Five Eyes)", făcând referire la Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Canada, aşa-numitele naţiuni Five Eyes, care îşi împărtăşesc în general informaţiile.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 407 de război în Ucraina: Zelenski susține că trupele ucrainene s-ar putea retrage din Bahmut. Macron și Ursula von der Leyen se întâlnesc cu Xi Jinping

Mick Mulroy, un fost oficial de rang înalt al Pentagonului, a declarat că scurgerea documentelor clasificate reprezintă "o breşă semnificativă de securitate" care ar putea împiedica planificarea militară a unei contraofensive ucrainene. "Având în vedere că multe dintre acestea erau fotocopii ale documentelor, se pare că a fost o scurgere deliberată, făcută de cineva care a dorit să dăuneze eforturilor Ucrainei, SUA şi NATO", a declarat el.

„În timp ce mai mulți milbloggeri militari ruși proeminenți au respins imediat validitatea documentelor și au sugerat că acestea sunt falsuri, ei s-au fixat pe posibilitatea ca documentele publicate să fie dezinformări menite să deruteze și să inducă în eroare comandamentul militar rus ”, a scris ISW.

Volodimir Zelenski, adevărul despre negocierile cu Rusia

Andrii Sîbiha, adjunctul şefului de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat miercuri pentru Financial Times că, Kievul ar fi dispus să discute cu Moscova despre viitorul Crimeei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Joi, Mihailo Podoliak, un consilier prezidenţial apropiat de Zelenski, a părut să contrazică pe Twitter remarcile lui Sîbiha.

„Baza pentru negocieri reale cu (Rusia) este retragerea completă a grupurilor armate ruseşti dincolo de graniţele Ucrainei recunoscute la nivel internaţional în 1991. Inclusiv Crimea”, a spus el. „Nu se pune problema niciunei concesii teritoriale sau a negocierii drepturilor noastre suverane”, a punctat Podoliak.

Toate aceste speculaţii au fost clarificate de Zelenski în adresarea către naţiune de vineri seara. „Lumea ar trebui să ştie: respectul şi ordinea vor reveni în relaţiile internaţionale doar atunci când drapelul ucrainean se va întoarce în Crimeea, când va exista libertate acolo- la fel ca peste tot în Ucraina”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 405 de război în Ucraina: Lavrov susține că Rusia și China vor sta „umăr la umăr” ca să-și apere interesele. Finlanda va deveni marți membră a NATO

 

 

 

 

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.