LIVE UPDATE Ziua 418 de război în Ucraina: Slovacia a oferit Ucrainei 13 avioane de luptă

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 17 apr 2023, 16:03

Ministrul chinez a menționat că Rusia și China „au intrat într-o nouă eră”

Sursa: Facebook

În a 418-a zi de război, un tribunal din Rusia urmează să dea verdictul în ceea ce privește cazul opozantului Vladimir Kara-Murza. Acesta a criticat invadarea Ucrainei, ordonată pe data de 24 februarie 2022, motiv pentru care, este judecat pentru „trădare”.

UPDATE ORA 14:00. Opozantul războiului a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

Vladimir Kara-Murza a criticat războiul din Ucraina și pe Vladimir Putin, motiv pentru care, a fost judecat și condamnat la 25 de ani de închisoare. Acesta a fost acuzat de „înaltă trădare”, de răspândire a unor „informații false” despre armata rusă.

În timpul procesului, acesta a declarat: „Susțin fiecare cuvânt pe care l-am spus.

Nu numai că nu regret nimic, dar sunt mândru de asta”.

UPDATE ORA 12:00. Ucraina a respins 45 de atacuri în ziua de Paște

Ucraina a respins 45 de atacuri în ziua de Paște, în jurul localităților Bahmut și Mariinka, potrivit armatei ucrainene. În urma atacurilor, armata ucraineană a precizat că cea invadatoare a pierdut un număr destul de mare de soldați, dar informația nu a putut să fie verificată.

„Inamicul suferă pierderi semnificative, dar îşi menţine planurile de a ocupa teritoriul ucrainean”, este precizat în raportul Statului Major ucrainean, conform dpa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 10:00. Slovacia a oferit Ucrainei avioane

Ucraina a cerut foarte mult timp avioane de luptă, dar țările care au ajutat-o până în acest moment au fost destul de rezervate în această privință. Cu toate acestea, Ministerul Apărării din Slovacia a anunțat că a oferit Ucrainei 13 avioane de luptă MiG-29, așa cum a promis.

„Spre deosebire de vecinul nostru, noi nu ne foloseam de aceste avioane.

Facem ceea ce trebuie”, a precizat Jaroslav Nad, ministrul interimar al Apărării.

UPDATE ORA 08:45. Vladimir Putin și ministrul chinez al Apărării s-au întâlnit

Li Shangf, ministrul chinez, și Vladimir Putin s-au văzut la Moscova, unde au discutat despre relațiile de cooperare ale acestora. Liderul de la Kremlin a precizat că Rusia și China fac schimb, în mod frecvent, de „informații utile”, în timp ce „lucrează activ prin departamentele militare” ale lor.

Mai mult decât atât, ministrul chinez a menționat că Rusia și China „au intrat într-o nouă eră”. Declarațiile acestora vin la doar câteva săptămâni de când președintele Chinei a efectuat o vizită la Moscova.

UPDATE ORA 08:00. Bulgaria vrea să interzică importul de cereale ucrainene

După ce fermierii bulgari au protestat în ceea ce privește importurile cerealelor ucrainene, motivând că nu le mai pot vinde pe ale lor, Bulgaria ia în calcul să interzică importurile de cereale ucrainene.

„Interesele bulgare trebuie protejate. Mai mult, acum că două ţări au acţionat deja în acest fel, dacă nu reacţionăm, acumulările de pe teritoriul bulgar ar putea deveni şi mai mari”, a declarat ministrul interimar al Agriculturii.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.