LIVE UPDATE Ziua 425 de război în Ucraina: Ucraina ar fi avut de gând să atace Moscova în februarie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 apr 2023, 15:47
live-update-rusia-ucraina-razboi Foto(4)

Ministerul rus al Apărării a lansat o acțiune amplă de aducere de noi oameni în armată

Sursa: Facebook

În a 425-a zi de război, Serghei Lavrov, ministrul Apărării din Rusia, a precizat că Moscova „nu va ierta” niciodată faptul că Statele Unite ale Americii nu au acordat vize americane jurnaliștilor ruși care trebuiau să meargă alături de el într-o vizită la sediul ONU.

UPDATE ORA 15:30. O dronă cu 17 kg de explozibil a căzut lângă Moscova

Presa rusă a declarat că o dronă kamikaze, cu 17 kg de încărcătură la bord, a căzut în apropiere de Moscova, în satul Vorovskoie. Aeronava nu era pilotată și, în momentul în care s-a prăbușit, s-a rupt în două.

„În prezent, drona a fost dusă la examinare, pentru a se stabili cine a lansat-o și unde zbua”, au precizat  oficialii ruși.

UPDATE ORA 14:00. Ucraina ar fi avut de gând să atace Moscova în februarie

Potrivit documentelor clasificate, care au fost scurse de la Pentagon, Ucraina ar fi vrut să lovească Moscova, pe data de 24 februarie 2023, atunci când s-a împlinit un an de război. Kievul ar fi renunțat la plan, la insistențele Americii.

UPDATE ORA 12:30. Rușii și mercenarii Wagner se împușcă între ei

Armata rusă și mercenarii Wagner s-au împușcat între ei, în uma unui scndal izbucnit între soldați. Totul s-a petrecut în Stanitsia Luganska, în regiunea Lugansk, regiune care se află sub controlul armatei ruse.

„Fără realizări semnificative pe câmpul de luptă, Forțele Armate Ruse și PMC „Wagner” încearcă din ce în ce mai mult să găsească vinovați pentru înfrângeri. Își transferă responsabilitatea pentru propriile greșeli tactice și pentru pierderile suferite.

Ca urmare, o luptă între forțele armate ruse și mercenarii PMC Wagner a izbucnit recent în așezarea Stanitsia Luganska (oblastul Lugansk)”, este precizat în informarea Statului Major ucrainean.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:00. Rusia ar urma să deporteze ucrainenii din Herson care nu accepă pașaportul rusesc

Ministerul Apărării din Marea Britanie a precizat că „locuitorii din Herson au fost avertizați că cei care nu acceptă un pașaport rusesc până pe data de 1 iunie 2023 vor fi deportați și li se vor confisca bunurile”.

Potrivit sursei menționate, în acest fel, Moscova ar încerca să accelereze birocrația din regiunile pe care le-a anexat ilegal.

UPDATE ORA 09:30. Rusia se laudă cu reușite în Bahmut

De luni de zile, Rusia încearcă să pună mâna pe orașul Bahmut, dar armata ucraineană reușește să țină piept atacurilor. De curând, Rusia a declarat că armata sa a avansat, dar armata ucraineană a precizat că, de fapt, menține linia frontului.

UPDATE ORA 08:00. Rusia se pregătește pentru o nouă campanie de recrutare

Armata rusă înregistrează eșec după eșec pe frontul din Ucraina și pierde un număr foarte mare de soldați în fiecare zi. Tocmai din acest motiv, Rusia pregătește o nouă campanie de recrutare și face apel la „bărbați adevărați”.

Citește și: Bancheri condamnați pentru contul elvețian al unui prieten din copilărie al lui Putin

Ministerul rus al Apărării a lansat o acțiune amplă de aducere de noi oameni în armată, susține Ministerul Apărării din Marea Britanie.

UPDATE ORA 08:30. Armata ucraineană a intrat în linie dreaptă pentru contraofensiva de primăvară

Ucraina nu dă înapoi și este aproape gata pentru a începe contraofensiva de primăvară, în încercarea de a elibera teritoriile ocupate de armata rusă.  „Pregătim în mod intens noi brigăzi şi unităţi care vor arăta pe front ceea ce au învăţat”, a declarant Volodimir Zelenski. În prezent, sunt create unități militare noi și soldații fac antrenamente.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.