LIVE UPDATE Ziua 427 de război în Ucraina: Președintele Chinei și cel al Ucrainei au vorbit la telefon despre relațiile dintre cele două țări

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 apr 2023, 15:45

Armata ucraineană și-a întețit atacurile asupra armatei ruse

Sursa: Facebook

În a 427-a zi de război, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a anunțat că acordul cu privire la acordul exportului de cereale ucrainene este în impas. Cu toate că cerealele au fost exportate, el nu vede niciun beneficiu adus de acord.

UPDATE ORA 15:00. Președintele Chinei și cel al Ucrainei au vorbit la telefon

Astăzi, 26 aprilie, președintele chinez și Volodimir Zelenski au vorbit la telefon despre relațiile dintre cel două țări. Mai mult decât atât, China urmează să trimită, în Ucraina, un emisar special, care să discute despre posibilitatea găsirii unei soluții pentru soluționarea conflictului.

UPDATE ORA 13:30. Contraofensiva Ucrainei este din ce în ce mai aproape

Evhgheni Prigojin a precizat că Ucraina va începe o contraofensivă ce nu va putea fi evitată și că trimite unități foarte bine pregătite în Bahmut, un oraș în care ambele tabere pierd soldați.

De asemenea, acesta a anunțat că soldații ruși mor în continuare, de cinci ori mai mult, deoarece le lipsește muniția ce ar trebui să fie trimisă de Ministerul Apărării din Rusia.

UPDATE ORA 12:00. Armata rusă, atacată din ce în ce mai puternic de cea ucraineană

Armata ucraineană și-a întețit atacurile asupra armatei ruse, pregătindu-se pentru contraofensiva de primăvară. În zonele de luptă, Rusia a trecut la pozițiile defensive, conform șefului Serviciului de Informații din Ucraina.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Armata ucraineană a lovit mai multe ținte ale inamicilor de pe frontul din Zaporojie și din Herson.

UPDATE ORA 10:30. Rusia se laudă cu bombardiere ce pot transporta armament nuclear

Rusia trece la nivelul următor, spunând că a adus bombardiere ce pot transporta arme nucleare, pentru a patrula în Marea Barenț și în Marea Norvegiei. Este vorba de două bombardiere de tip Tu-160, care au efectuat o misiune de patrulare în cele două mări, conform Ministerului rus al Apărării.

UPDATE ORA 09:00. Marea Britanie a trimis mii de obuze în Ucraina

Marea Britanie a continuat să ajute Ucraina și a trimis mii de obuze pentru tancurile Challemger 2.

„Am trimis mii de proiectile pentru Challenger 2 în Ucraina, inclusiv proiectile perforante de blindaj cu uraniu sărăcit. Din motive de securitate operațională, nu vom comenta ratele de utilizare ucrainene pentru obuzele furnizate ”, a anunțat James Heappey, secretar de stat în Ministerul britanic al Apărării.

UPDATE ORA 08:00. Rusia și China au semnat un nou acord

Colaborarea dintre Rusia și China continuă. Cele două țări au semnat un memorandum de înțelegere în ceea ce privește consolidarea cooperării legislației maritime, conform presei chineze.

Citește și: Rusia își bombardează din greșeală propriul oraș

Din ambele țări, vor colabora Paza de Coastă a Republicii Populare Chineze și Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

Acordul a fost semnat în Rusia.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.