LIVE UPDATE Ziua 432 de război. Atac cu rachete rusești asupra Ucrainei. Comandantul suprem aliat al forțelor NATO, întâlnire cu liderul armatei ucrainene

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 01 feb 2024, 00:00

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 432-a zi. Rusia continuă bombardamentele.

Noaptea trecută și în această dimineață, regiunea Dnepropetrovsk a fost bombardată de forțele rusești. 25 de oameni au fost răniți, inclusiv trei copii, în urma atacului asupra raionului Pavlograd

„În Pavlograd a fost avariată o întreprindere industrială. Acolo a izbucnit un incendiu, pe care salvatorii l-au lichidat. În zona rezidențială au fost avariate 19 clădiri cu mai multe etaje, 25 de case particulare, 6 școli și grădinițe, precum și 5 magazine ”,  a

anunțat Serghei Lîsak, șeful administrației militare a regiunii Dnepropetrovsk.

Citește și: Ucraina a încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin. Drona cu explozibil a căzut la câțiva kilometri distanță de locul în care acesta trebuia să se afle

Există, de asemenea, pagube în localitățile din raion. În Verbkivskaia – aproape 40 de clădiri rezidențiale au fost afectate, în Yurivskaia – 2.

O școală din Mejirițk a fost avariată.

„Noaptea trecută, inamicul a efectuat un alt atac aerian masiv asupra Ucrainei. Al doilea la rând în ultimele 3 zile. Potrivit informațiilor preliminare, rachetele au fost lansate de avioane strategice (Tu95MS). Alerta din capitală a durat aproximativ 3 ore. Încă o dată, rușii au atacat într-o manieră cuprinzătoare- cu rachete de croazieră și drone în același timp. Potrivit informațiilor preliminare, toate rachetele și dronele inamice din spațiul aerian al Kievului au fost distruse de către forțele noastre de apărare aeriană! Datele sunt în curs de actualizare.

Conform ultimelor rapoarte, nu s-au înregistrat victime civile sau daune la clădirile rezidențiale sau la infrastructură”, a transmis administrația militară a Ucrainei.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi,  a anunțat că rușii au atacat Ucraina cu avioane strategice – nouă „Tu-95” din zona Olenegorsk (regiunea Murmansk) și două „Tu-160” din zona Mării Caspice,  

În total, au fost lansate 18 rachete de croazieră X-101/X-555.

15 rachete au fost distruse, mai anunță Zalujnîi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 430 de război în Ucraina: Ministrul ucrainean de Externe va protesta în ceea ce privește limitarea exporturilor de cereale ucrainene

Comandantul suprem aliat al forțelor NATO, întâlnire cu liderul armatei ucrainene

Comandantul suprem aliat al forţelor NATO, Christopher Cavoli, s-a întâlnit duminică, 30 aprilie, cu şeful statului major ucrainean, Valerii Zalujnii, pentru a discuta situaţia de pe fronturile războiului cu Rusia, în contextul în care Ucraina se pregăteşte pentru declanşarea unei ofensive de primăvară pentru recucerirea teritoriilor din est, relatează dpa.

"Am descris posibile scenarii, ameninţări şi precondiţii pentru acţiunile noastre viitoare", a postat duminică pe Telegram Valerii Zalujnii, fără a specifica unde s-a întâlnit cu comandantul suprem aliat al trupelor NATO (SACEUR).

Valerii Zalujnii susţine că i-a vorbit lui Christopher Cavoli despre faptul că Ucraina are nevoie de o gamă largă de arme şi sisteme de apărare antiaeriană care "ar ajuta-o să răspundă provocărilor contracarării agresiunii ruse".  

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 429 de război în Ucraina: ladimir Putin vrea înființarea unor muzee dedicate invadării Ucrainei

Volodimir Zelenski, discuție telefonică cu Emmanuel Macron

Volodimir Zelenski a vorbit la telefon duminică cu președintele francez Emmanuel Macron. Cei doi au discutat despre nevoile militare ale Ucrainei, transmite Reuters.

„Sunt recunoscător Franței și lui Emmanuel pentru sprijinul acordat țării noastre și poporului nostru”, a transmis Zelenski.

Emmanuel Macron i-a transmis lui Zelenski angajamentul său de a asigura „tot ajutorul necesar Ucrainei pentru a-şi restabili suveranitatea şi integritatea teritorială ”, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Elysée.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 428 de război în Ucraina: Propaganda Rusiei câștigă din ce în ce mai mult teren

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.